– Han skal ikke kjøre for oss på Imola

viasport

James Vowles svarer på ryktene om førerbytte i Williams.

Williams F1 Team, hvor James Vowles er teamsjef, er for øyeblikket i sentrum for silly season. Etter mange sjokkerende nyheter denne sesongen er det fortsatt mange brikker som mangler i puslespillet, og ett av setene det er knyttet mye spenning til er setet ved siden av Alex Albon i Williams.

Vowles avslører at de er i samtaler med "fire eller fem førere" om deres potensielle lagoppstilling for 2025-sesongen og videre. Midt i disse diskusjonene har Vowles understreket teamets forpliktelse til langsiktig planlegging fremfor umiddelbare endringer, spesielt som respons på spekulasjoner om at F2-føreren Andrea Kimi Antonelli skulle være på vei inn i teamet.

Starten på 2024-sesongen har vært utfordrende for Williams, med teamet som sliter med å sikre poeng i mesterskapet. Dette ble spesielt fremhevet under den tredje runden i Australia, der logistiske problemer tvang Logan Sargeant til å stå over løpet etter at Alex Albon skadet chassiset sitt i en treningsøkt. Til tross for disse tilbakeslagene, uttrykte Vowles fortsatt tro på Sargeants evner.

Rykter har gått om at Antonelli muligens kunne erstatte Sargeant allerede ved Emilia Romagna Grand Prix, best kjent som Imola. Vowles adresserte disse ryktene under Miami Grand Prix-helgen, og sa kategorisk:

– Det gikk et rykte om at han [Antonelli] skulle være i bilen for Imola. Han vil ikke være i bilen for Imola.

Han klargjorde videre teamets fokus på å forberede seg på regelendringene i 2026, og understreket viktigheten av å etablere en stabil føreroppstilling for 2025 og videre.

viasport

Vowles anerkjente Antonellis talent, det var tross alt Vowles som tok Antonelli under sine vinger og fikk han inn i Mercedes’ juniorprogram, men påpekte samtidig at Antonelli kjørte Formel 4 for 20 måneder siden, og minnet om det betydelige spranget derfra til Formel 1. Dette setter teamets forsiktige tilnærming til valg av sine fremtidige førere i perspektiv.

En av Williams' hovedprioriteringer, ifølge Vowles, er å forbedre bilens ytelse for bedre å støtte deres førere, og da spesielt Albon, som blir sett på som en fører av mesterskapskaliber.

– Mer enn det, har jeg en plikt og et ansvar for å gjøre denne bilen raskere først, fordi Alex er en fører på mesterskapsnivå, forklarte Vowles. Han understreket behovet for å gi de rette forholdene for Albon til å utmerke seg, noe som antyder at en konkurransedyktig bil kan låse opp ytterligere potensial i teamet.

Ettersom Williams navigerer gjennom disse utfordringene, forblir fokuset på strategisk planlegging og forbedring av bilen. Med de kommende regelendringene i 2026, er beslutningene som tas nå avgjørende for å sette teamet på en kurs mot fremtidig suksess. Selv om fristelsen til å integrere et lovende ungt talent som Antonelli er sterk, understreker Williams' tilnærming en bredere visjon som prioriterer bærekraft og vekst fremfor kortsiktige gevinster.

Forrige
Forrige

– Jeg skal være tidenes største Spurs-fan!

Neste
Neste

Red Bull i ferd med å rakne