Greenwood skal ikke tilbake til Manchester

viasport

Mason Greenwood er ikke ønsket tilbake til Manchester United.

Det sier Getafe-president Ángel Torres. I stedet er den spanske klubben ivrig etter å forlenge Greenwoods opphold i minst én sesong til.

Greenwood dro på utlån til Getafe i september etter at Manchester United bestemte seg for å sende han bort for å minimere den negative effekten av å beholde spilleren i klubben. Reaksjonene fra både egne fans og andre uten tilknytning til Manchester United har vært mange, negative og tydelige. Da straffesakene mot Mason Greenwood ble henlagt havnet klubben i en klemme ved å ikke evne å ta en tydelig avgjørelse. Greenwood var anklaget for forsøk på voldtekt, kontrollerende og manipulerende oppførsel og overfall, anklager han sterkt benektet til tross for flere video og lydklipp som lekket ut.

Den britiske påtalemyndigheten (Crown Prosecution Service) bestemte til slutt at det "ikke lenger var realistisk utsikt til fellende dom" på grunn av tilbaketrekningen av viktige vitner og fremveksten av nye bevis.

Til tross for kontroversen rundt overgangen har Greenwood hatt stor innvirkning i Getafe. Den 22 år gamle spissen har scoret 10 mål på 32 opptredener i alle konkurranser og hjulpet Getafe til å sikre 10. plassen i La Liga. Klubbens president, Ángel Torres, er godt fornøyd med Greenwoods prestasjoner og uttrykte håp om at han vil bli værende i klubben også etter sommeren:

viasport

"Hvis det var opp til gutten, foreldrene hans og klubben [Getafe], tror jeg han vil fortsette i et år til," sa Torres til Radio Marca. "Men når det gjelder Manchester [United], er nyheten vi har fra forrige uke, da vår sportsdirektør dro til England for å se noen kamper og var sammen med dem, at hvis et godt tilbud kommer, vil de selge fordi han ikke kommer til å dra tilbake dit."

Torres understreket den positive mottakelsen Greenwood har fått i Getafe, og bemerket at både treneren og fansen er fornøyde med hans bidrag. "Vi må vente til slutten av juni … folkene og treneren er veldig fornøyd med ham. Jeg tror han vil bli hos oss i en sesong til, eller i det minste til januar. Han er en god fotballspiller," la Torres til.

Selv om Manchester Uniteds deleier Jim Ratcliffe uttalte i februar at ingen endelig avgjørelse var tatt angående Greenwoods fremtid, ser det ut til at klubben er tilbøyelig til å selge ham dersom et passende tilbud dukker opp. La Liga-president Javier Tebas har også uttalt at han ønsker at Greenwood skal forbli i Spania.

Med Greenwoods imponerende form og den positive atmosfæren i Getafe er klubben optimistisk med tanke på å beholde spissen i enda en sesong. Imidlertid forblir fremtiden hans usikker inntil Manchester United offisielt kunngjør sine planer angående den unge spissens fremtid. Det er en avgjørelse som følges tett av mange, og Manchester United vil garantert høste mye kritikk om de nøler i avgjørelsen nok en gang.

Forrige
Forrige

Red Bull i ferd med å rakne

Neste
Neste

Landos lange ventetid