Premier League kan avgjøres ved omkamp

viasport

Bare noen få mål og ett poeng skiller topp tre i årets Premier League, og det kan faktisk bli så tett at det er umulig å skille lagene til slutt. Da blir det playoff og skikkelig seriefinale!

Premier League har hatt noen spennende innspurter før også, men årets sesong har mulighet til å overgå alt vi har sett tidligere. Etter 31 serierunder av totalt 38 ligger Arsenal på topp foran Liverpool. De to har like mange poeng, men Arsenal har bedre målforskjell. Ett poeng bak disse to ligger Manchester City. Vi kan få tre lag med like mange poeng når sesongen er over!

Vi må tilbake til 2014 for å finne forrige gang tre lag var i tittelkamen hele veien inn. Manchester City og Liverpool var involvert den gangen også, men i stedet for Arsenal var det Chelsea som var den tredje hesten i løpet. To poeng skilte de tre med bare to kamper igjen, mye takket være den berømte kampen mellom Liverpool og Chelsea hvor Gerrard skled og ga bort ballen til Demba Ba som satte den i mål.

ARSENAL MÅ TAPE OM DET SKAL BLI OMKAMP

Denne sesongen er det også tre lag som kjemper om tittelen, men for å klare å oppfylle kriteriene for en ekstra kamp som avgjør tittelen må Arsenal hektes av. Martin Ødegaard og hans lagkamerater holder nemlig en rekke trumfkort over sine rivaler. De har bedre målforskjell, de har scoret flere mål og de har bedre resultater innbyrdes mot de to andre i toppen. Alle disse er faktorer som brukes for å skille lagene om de ender sesongen på like mange poeng.

viasport

Premier League avgjøres etter følgende kriterier. Dersom lagene ikke kan skilles på første punkt går det videre til neste, og så videre helt til det oppnås en forskjell i favør ett lag.

  1. Antall poeng

  2. Målforskjell

  3. Antall scorede mål

  4. Innbyrdes oppgjør

  5. Antall bortemål i innbyrdes oppgjør

  6. Playoff - én kamp som avgjør hvem som vinner Premier League

Arsenal har en foreløpig ledelse både når det kommer til målforskjell og antall scorede mål, men det er ingen garanti for at det holder seg ut sesongen. Så disse punktene kan også ende likt mellom alle tre lag. Det er i punkt nummer fire, innbyrdes oppgjør, hvor Arsenal ødelegger festen - eller sikrer gullet, alt etter hvem du heier på her.

Samtlige kamper mellom de tre rivalene er allerede spilt, og Arsenal har slått begge sine motstandere. Derfor må Arsenal avgi poeng slik at bare Manchester City og Liverpool ender alene og likt igjen på toppen av tabellen - om vi skal kunne få en omkamp om tittelen. Manchester City og Liverpool spilte 1-1 i begge de interne oppgjørene, og står derfor helt likt også på det fjerde og femte punktet.

Forrige
Forrige

Alonso: – Jeg er her for å bli

Neste
Neste

Gode nyheter for Liverpool