Alonso: – Jeg er her for å bli

viasport

Fernando Alonso har blitt koblet til å erstatte både Lewis Hamilton i Mercedes og Sergio Perez i Red Bull. Nå har han endelig bestemt hvem han skal kjøre for de nestee sesongene!

Fernando Alonso har sikret sin fremtid i Formel 1 ved å signere en ny langsiktig kontrakt med Aston Martin, noe som effektivt legger til rette for hans fortsatte tilstedeværelse i sporten frem til minst 2025. Denne kunngjøringen kom rett etter at Lewis Hamilton utløste en tidlig start på 'silly season' ved å bestemme seg for å bytte fra Mercedes til Ferrari i 2025, noe som førte til spekulasjoner om Alonsos neste trekk.

Mercedes' lagleder, Toto Wolff, hadde nevnt Alonso som en potensiell erstatter for Hamilton, og fremhevet hans attraktivitet for lagene gitt hans omfattende erfaring og mesterskap-vinnende meritter. Imidlertid valgte Alonso å bli hos Aston Martin, og kunngjorde beslutningen kort tid etter Japans Grand Prix. Han beskrev avtalen som en del av et "livstidsprosjekt" med laget, noe som indikerer en dyp forpliktelse til Aston Martins utviklende F1-program.

I en mediesesjon som fulgte kunngjøringen, var Alonso åpen om sin beslutningsprosess. "Det var enkelt," sa han, og bemerket at hans kjærlighet til både F1 og Aston Martin hadde vært konstant. Han understreket viktigheten av selvransakelse før han forpliktet seg til F1s krevende tidsplan og sa: "F1 tar all din tid, all din energi, du må gi opp i bunn og grunn alt i livet for å fortsette å kjøre." Hans dialog med seg selv bekreftet hans beredskap til å fortsette i sporten.

Alonso avslørte også at han hadde diskusjoner med andre lag, men følte en klar vilje fra Aston Martin til å fortsette deres partnerskap. Denne gjensidige interessen lettet en enkel forhandling, og kulminerte i det Alonso beskriver som den lengste kontrakten i sin karriere. Denne nye avtalen holder ham ikke bare på banen, men integrerer ham også i Aston Martins strategiske planer, inkludert et nytt hovedkvarter, vindtunnel og et samarbeid om kraftenheter med Honda fra 2026.

viasport

Når han reflekterer over sin fremtid med Honda, uttrykte Alonso entusiasme for å gjenforenes med produsenten til tross for deres tidligere utfordringer under hans tid i McLaren. "Honda er definitivt en produsent som har hatt stor suksess i F1," kommenterte han, og viste tillit til deres evner for sesongen 2026 og deres pågående suksess i motorsport.

Alonsos forpliktelse strekker seg utover bare å kjøre; han ser sin rolle i laget som en del av et bredere engasjement med sporten, og utnytter sin omfattende erfaring. Hans nylige prestasjon i Japan, hvor han kom på sjetteplass, understreker hans fortsatte konkurranseevne og fysiske beredskap for kravene i F1-racing.

Når det gjelder personlige betraktninger, avviste Alonso tanken på pensjonisttilværelsen og hevdet at hans motivasjon fortsatt er høy: "Jeg tror aldri pensjonisttilværelsen kom til tankene mine. Jeg hadde 99% tillit til at jeg vil fortsette å kjøre neste år, så pensjonisttilværelsen var ikke et alternativ." Han avfeide også bekymringer om alder, og trakk en sammenligning med Lewis Hamilton, som vil fylle 40 neste januar, noe som antyder at alder bare er et tall i sporten.

Fremover ser Alonso frem til færre spørsmål om sin karriereavgjørelser i kommende løp, og uttrykker lettelse over å ha løst sin fremtid og fokusere på racing. Hans neste løp vil være en mulighet til å demonstrere hans vedvarende vitalitet og forpliktelse til F1, fri fra spekulasjonene som nylig har omgitt ham.

Forrige
Forrige

Angrep er det beste forsvar, eller vinner forsvar titler?

Neste
Neste

Premier League kan avgjøres ved omkamp