Gode nyheter for Liverpool

viasport

Liverpool kjemper om å vinne både Premier League og Europa League denne våren, og vil få en skikkelig boost takket være gode nyheter i forkant av kveldens viktige kamp.

I de avgjørende siste ukene av sesongen har Liverpool fått et betydelig løft med nyheten om at tre av deres nøkkelspillere, Trent Alexander-Arnold, Diogo Jota, og keeper Alisson, er klare til å returnere til aksjon. Etter å ha vært ute siden februar, gjenopptok denne trioen treningen på tirsdag, en utvikling som ikke kunne kommet på et mer beleilig tidspunkt for laget.

Jurgen Klopp, Liverpools manager, delte innsikt under en pressekonferanse før UEFA Europa League kvartfinale første kamp mot Atalanta. Klopp fremhevet den forsiktige tilnærmingen som ble tatt med spillerenes gjenoppretting, og understreket at til tross for muligheten, valgte laget å ikke fremskynde deres retur. “Så, åpenbart hastet vi ikke med guttene. Du kan, men vi gjorde ikke det. Det betyr at de gjorde mye trening på egen hånd, spesielt Diogo og Trent. [De] jobbet som en gruppe i to til tre uker, virkelig skikkelig trening," sa Klopp. Han nevnte også deres imponerende opptreden i treningen, og sa, “Så, [de] så veldig gode ut i går, for å være ærlig.”

Klopp diskuterte integreringen av disse spillerne tilbake i lagoppstillingen, og understreket viktigheten av deres form og målet om å få dem tilbake i rytme. Returen av Alexander-Arnold, Jota, og Alisson er avgjørende, men Klopp fokuserer på å sørge for at de er i best mulig form for de kommende utfordringene. “De er nå tilbake i trening, og nå må vi se hvordan vi involverer dem og hvordan vi bruker dem. At vi trenger dem er klart. Men vi trenger dem i best mulig form, og vi ønsker å gi dem en slags rytme,” forklarte Klopp.

viasport

Diogo Jota er på vei tilbake til førstelaget etter en skadeforfulgt periode

Fraværet av disse nøkkelspillerne ble følt under deres nedetid. Alissons siste kamp var et 3-1 tap mot Arsenal den 4. februar, med Alexander-Arnold og Jota som ble satt ut i påfølgende kamper. Til tross for dette, har Liverpool klart å opprettholde en sterk ytelse. Laget avanserte til Europa League kvartfinalen, sikret seg EFL Cup, og holdt liv i sine Premier League tittelaspirasjoner. Siden Brentford-kampen har Reds vunnet fire og spilt uavgjort i to av seks kamper, og plassert seg selv som nummer to i ligaen, kun bak Arsenal basert på målforskjell.

Klopp, i det som er hans siste sesong med Liverpool, har navigert laget gjennom disse utfordringene med beundringsverdig dyktighet. Returen av Alexander-Arnold, Jota, og Alisson gir ikke bare et moralsk løft for troppen, men styrker også deres oppstilling ettersom de fortsetter å konkurrere om topp æresbevisninger i konkurransene.

Forrige
Forrige

Premier League kan avgjøres ved omkamp

Neste
Neste

Ingen garanti for at Ferrari har løst problemet