Ødegaard må jage bort Artetas og Arsenals spøkelse

viasport

Arsenal er klare for kvartfinalene i Champions League, men der møter de sin store nemesis. Er det Martin Ødegaard som skal gå foran og gi Arsenal revansje mot klubben de aldri har beseiret?

Hele seks ganger har de møtt hverandre i Champions League, og hver eneste gang har Arsenal blitt ekspedert ut av turneringen. Nå skal de møtes for syvende gang.

Vi snakker om Bayern München. Den tyske storklubben har en favorittmotstander, og den heter Arsenal. Av de seks sesongene disse to har møttes har to av de ført til at Bayern München har løftet troféet til slutt.

Arsenals manager Mikel Arteta var med å ryke ut for Bayern München i Champions League i to av sine fem sesonger som spiller for klubben. Nå håper han på revansje både for seg selv og klubben. Og mannen han legger mest ansvar på ute på banen? Martin Ødegaard.

Vi så det i returoppgjøret mot Porto i åttendedelsfinalene. Arsenals historikk var begredelig, og de hadde ikke kommet videre til kvartfinalene i Champions League siden 2010. Men den norske kapteinen gikk foran og ledet laget sitt med glimrende spill, innsats og energi og sørget for å snu tapet i det første møtet til seier på straffer.

Det samme må Martin Ødegaard gjøre igjen mot Bayern München om de skal ha mulighet til å nå sin første finale siden 2006 eller vinne Champions League for første gang.

viasport

SLIK SPILLES KVARTFINALENE I CHAMPIONS LEAGUE

Arsenal - Bayern München
Atletico Madrid - Borussia Dortmund
Real Madrid - Manchester City
PSG - Barcelona

Vinneren av de to første kampene møtes i semifinale, og det samme gjelder vinnerne av de to siste. Dermed vil altså bare en av de fire største favorittene nå finalen på Wembley 1. juni.

Kvartfinalene og semifinalene spilles over to kamper. Første kamp spilles 9.-10. april, med returmøtet 16.-17. april.

Semifinalene spilles 30. april og 1. mai med returmøte 7. og 8. mai.

Forrige
Forrige

Drømmetrekning for Liverpool

Neste
Neste

Beintøff trekning for Haaland og City