Drømmetrekning for Liverpool

viasport

Kvartfinalene og semifinalene i Europa League er trukket, og det ble en perfekt trekning for storfavoritten Liverpool.

Allerede før trekningen var Liverpool regnet som den soleklare favoritten til å vinne årets Europa League. Bookmakerne var samstemte om dette, og er enda mer overbevist etter trekningen. Du er ganske heldig om du finner odds som gir deg mer enn dobbelt av innsatsen din tilbake om du tror Jürgen Klopp avslutter sin Liverpool-karriere med å løfte Europa League-troféet.

Det betyr at bookmakere verden over mener det er mer enn 50% sannsynlighet for at Liverpool stikker av med tittelen.

Den største utfordreren er Bayer Leverkusen. De står priset til en odds på 4,5 de fleste steder, med noen få marginalt lavere. Derfra er det et hopp ned til AC Milan på mellom 7 og 8,5 i odds og videre til Roma og West Ham som er satt til området rundt 15 i odds. Roma ofte litt under, West Ham litt over.

Skulle Jürgen Klopp klare å styre Liverpool til triumf i Europa League vil det være et perfekt punktum for den tyske manageren. Dette er nemlig turneringen han aldri har vunnet. Klopp var nær i sin aller første sesong med Liverpool i 2015/16, men tapte finalen mot Sevilla.

Kanskje blir det en slags drømmefinale mot Bayer Leverkusen, som ledes av den tidligere Liverpool-spilleren og helten Xabi Alonso? Han er blant de aller heteste kandidatene til å ta over etter Jürgen Klopp i Liverpool før neste sesong, så et slikt møte vil naturlig nok gi en ekstra nerve.

SLIK SPILLES KVARTFINALENE I EUROPA LEAGUE

Liverpool - Atalanta
Benfica - Marseille
AC Milan - Roma
Bayer Leverkusen - West Ham

Første kamp i alle oppgjørene spilles torsdag 11. april, med returmøtet torsdag 18. april.

Semifinalene spilles tordag 2. mai med retur torsdag 9. mai, og det er vinnerne av de to første kampene som møtes i den ene semien, og vinnerne av de to siste kampene som møtes i den andre semifinalen.

Finalen i Europa League spilles i Dublin onsdag 22. mai. Det er Dublin Arena som er vertskap denne gangen. Dette er en relativt ny bane som ble åpnet i 2010, og den rommer i underkant av 52 000 publikummere.

Forrige
Forrige

Slik håndterte Mercedes Hamilton og Rosbergs rivalisering

Neste
Neste

Ødegaard må jage bort Artetas og Arsenals spøkelse