Ocon snakker ut etter sparkingen

viasport

Ocon hevder krasjen i Monaco ikke er grunnen til at han fikk sparken.

Esteban Ocon har offentlig kommentert sin avgang fra Alpine etter 2024-sesongen og uttaler at det er "riktig tid" for begge parter å skille lag. Ocon er nå inne i sin femte sesong med det Renault-eide teamet, hvor han sikret sin første Formel 1-seier ved Ungarns Grand Prix i 2021, samtidig som teamet ble omprofilert til Alpine.

Kunngjøringen om Ocons avgang fulgte etter en dramatisk kollisjon med lagkamerat Pierre Gasly i første runde av Monacos Grand Prix. Til tross for spekulasjoner avviser Ocon påstandene om at hendelsen påvirket hans avgang eller at han ble straffet:

– Vel, egentlig ikke – overhodet ikke. En gruppe som Renault tar ikke beslutninger basert på enkeltøyeblikk som det.

Dette sa Ocon til Sky Sports F1. Han understreket at beslutningen ble tatt etter flere måneders diskusjoner med Alpine og andre team.

Når han reflekterte over sin tid hos Alpine, uttalte Ocon: "Jeg har tilbrakt fem år med dette teamet, oppnådd store ting, og hatt noen vanskeligere øyeblikk, men jeg er stolt av det jeg har oppnådd med dette teamet. Det er på tide for meg å ha andre utfordringer, spennende utfordringer."

viasport

Jack Doohan er klar til å ta Ocons plass - om han får muligheten

Ocon adresserte også rykter om at teamsjef Bruno Famin hadde truet med å sette ham på benken for Canadas Grand Prix, hvor reservefører Jack Doohan vil overta for den første treningsøkten. "Jeg mener, du kan spørre teamet, [men] jeg er ikke klar over disse tingene. Jeg har forberedt meg på samme måte som jeg [alltid] har gjort for å kjøre i Canada," svarte han. Ocon klargjorde at Doohans økt var planlagt på forhånd og ikke er noe straff etter kollisjonen med Gasly.

Når det gjelder forholdet til teamet etter hendelsen i Monaco, sa Ocon: "Det viktige [er] at vi har diskutert ting. Forholdet mellom meg, Bruno, teamet – alt er bra. Vi fortsetter, og vi skal avslutte dette forholdet på en høy note. Jeg ser frem til å gjøre det bra for teamet i de gjenværende 16 løpene."

Når det gjelder fremtiden hans etter Alpine, nevnte Ocon at han utforsker ulike muligheter og vil komme med en kunngjøring "i rette tid." Han avsluttet: "For øyeblikket er det ikke riktig tid å snakke om det fordi det ikke er noe å kunngjøre ennå, men jeg vil kunngjøre fremtiden min når tiden er inne."

Forrige
Forrige

Kommer med oppgarderinger denne helgen

Neste
Neste

Chelsea er villige til å ta risikoen med Maresca