Chelsea er villige til å ta risikoen med Maresca

viasport

Se hvem som var konkurrentene for å få Chelsea-jobben.

Chelsea FC har offisielt utnevnt Enzo Maresca som deres nye hovedtrener, markeringen av den fjerde treneransettelsen under Clearlake Capital-Todd Boehly-konsortiet på bare to år. Denne raske avgjørelsen følger Mauricio Pochettinos avgang etter én sesong, som forlot klubben etter gjensidig enighet den 21. mai.

Chelseas raske ansettelsesprosess, fullført i løpet av dager snarere enn uker, innebar intensiv gransking av flere kandidater. Maresca dukket raskt opp som den fremste kandidaten. De innledende reaksjonene fra fansen har vært blandede, med bekymringer om hans egnethet for klubben, men også et snev av optimisme.

Chelsea hadde en liste med kriterier for sin nye hovedtrener, med fokus på spillestil, defensiv stabilitet og en filosofi som samsvarer med den eksisterende troppen og fremtidige rekrutteringsplaner. De ønsket en trener som kunne bygge en sterk forbindelse med supporterne, opprettholde spillernes kondisjon og arbeide innenfor klubbens struktur. Dette utelukket muligheten for å gjenansette tidligere managere som Jose Mourinho eller Antonio Conte, som er kjent for å kollidere med klubbens ledelse.

viasport

Til tross for koblinger til andre trenere som Ruben Amorim og Roberto De Zerbi, gjorde Marescas bakgrunn, inkludert et år som assistent til Pep Guardiola i Manchester City, ham til et overbevisende valg. Hans erfaring med Chelseas spillere Mykhailo Mudryk, Moises Caicedo og Levi Colwill var også i hans favør. Imidlertid ble Marescas periode i Parma, hvor han vant bare fire av 14 kamper, notert, men ikke sett på som en betydelig ulempe.

Kieran McKenna og Thomas Frank var også sterke kandidater. McKenna, som ledet Ipswich Town til Premier League, imponerte, men manglet nødvendig erfaring. Frank, med sin suksess i Brentford, var en nær andreplass, men hans defensive stil passet ikke Chelseas visjon.

Chelseas sportsdirektører Paul Winstanley og Laurence Stewart ledet forhandlingene med Maresca, som kulminerte i en femårskontrakt. Denne langsiktige avtalen gjenspeiler Chelseas tro på Maresca til tross for tidligere kortvarige ansettelser. Maresca vil ta med seg et team av støttepersonell fra Leicester, inkludert den tidligere Chelsea-målvakten Willy Caballero.

Chelseas ledelse ser på Marescas ansettelse som en kalkulert risiko, med mål om å oppnå en topp fire-plassering og suksess i ulike konkurranser. Mens noen ser på dette som en gamble, tror Chelsea at det er en risiko verdt å ta.

Forrige
Forrige

Ocon snakker ut etter sparkingen

Neste
Neste

Ferrari beholder gullkantet avtale