Kommer med oppgarderinger denne helgen

viasport

Lewis Hamilton tror ikke pallplassene er langt unna.

Lewis Hamilton har uttrykt optimisme om Mercedes' sjanser i det kommende Canadas Grand Prix. Hamilton, en syv ganger verdensmester, vil bruke den nye frontvingen som lagkamerat George Russell brukte for første gang i Monaco. Mercedes har ennå ikke sikret en pallplass i 2024, med Red Bull som leder mesterskapet, og Ferrari og McLaren som deres nærmeste konkurrenter.

Når F1-sesongen flytter seg til Montreal, mimret Hamilton om sin første F1-seier der for 17 år siden og delte sine håp for lagets prestasjon. “Bilen fortsetter å forbedre seg,” sa han, og fremhevet forbedringer i jevnhet og stabilitet ved inngang til svinger. “Jeg tror alle tar et skritt, forhåpentligvis, nærmere Red Bull, og jeg tror det har vært veldig positivt.”

Hamilton roste lagets harde arbeid og motstandsdyktighet, og la til, “Jeg er utrolig stolt av alle tilbake på fabrikken, bare hvor hardt alle jobber, hvor mye de står på, og alle holder seg veldig fokuserte. Moralen er virkelig flott i teamet. Jeg håper at vi kan komme nærmere disse gutta og begynne å konkurrere foran.”

viasport

Når han ble spurt om muligheten for en pallplass, svarte Hamilton, “Jeg tror ikke det er langt unna. Begge bilene har oppgraderingen denne helgen, så jeg ser frem til å se hvordan det føles på banen.”

Hamilton har mye god historie fra Circuit Gilles Villeneuve, og deler rekorden med Michael Schumacher for flest pole positions (seks) og seire (syv) på banen. Når han reflekterte over sin første seier, sa han, “Det er på en måte en gatebane, og litt som en gokartbane med lange rettstrekker. Det er en bane som passer for de som bremser sent, og noen som er aggressive – de som har en aggressiv kjørestil.”

Når han husket sitt gjennombrudd i 2007, delte Hamilton, “Jeg elsket banen, jeg fant tonen med en gang, og det har alltid vært slik når jeg har kommet hit. Jeg levde virkelig drømmen min...og også hatt den suksessen vi hadde – [å ta] podium hver helg.”

Mercedes ligger for øyeblikket på fjerdeplass i konstruktørmesterskapet, med Red Bull, Ferrari og McLaren foran. Russell og Hamilton holder henholdsvis syvende og åttende plass i førermesterskapet.

Første tur på banen i Montreal skjer senere i dag, klokken 19:30 norsk tid. Neste treningspass er klokken 23:00 i kveld, før det er en tredje og siste trening og kvalifisering i morgen kveld, og Canada Grand Prix søndag klokken 20:00.

Forrige
Forrige

Én Premier League-klubb stemte mot VAR

Neste
Neste

Ocon snakker ut etter sparkingen