McLaren avduker 2024-design for MCL38

viasport

McLaren har avslørt sitt etterlengtede 2024 Formel 1 livery og gir fans et glimt av hva de kan forvente når deres nye utfordrer, MCL38, gjør sin offisielle debut. 

  

I avvik fra deres tradisjonelle lanseringsmetode, har McLaren valgt å avsløre liveryen før den fullstendige bilspesifikasjonen blir avslørt. I tidligere år avduket de både liveryen og tekniske detaljer samtidig. Beslutningen er rettet mot å maksimere markedsføringseffekten i en tid hvor nyheter om bilslipp har vært relativt stille, mens måneden februar har blitt overfylt med flere lanseringer fra forskjellige team. 

  

MCL38's nye drakt beholder essensen av McLarens signaturutseende siden de strippet ned mye av den opprinnelige fargeskjemaet fra MCL36 i 2022 for å redusere vekt. Imidlertid, sammenlignet med den vellykkede MCL60, som sikret ni pallplasseringer i 2023, har den nye liveryen mer oransje på fremre vinge og bakre del av motordekselet. En iøynefallende geometrisk design som går over til svart, pryder sidepodsene og er inspirert av en spesiallivery McLaren brukte under Singapore og Japan-løpene forrige sesong. 

  

De lette blå aksentene som preget de to siste McLaren-bilene, er borte. I stedet er det en mørkere blåfarge, som minner om deres tidlige æra før 2022, primært brukt som en dekal for sponsor DP World. En hilsen til McLarens midlertidige liveryer fra 2023 og deres ikoniske bilutseende fra midten av 2000-tallet til midten av 2010-tallet kan sees i de kromede førertall-dekalene som vil pryde nesen og motordekselet på MCL38. 

  

viasport

McLaren vil avsløre lanseringsspesifikasjonen for MCL38 den 14. februar, og markerer en tilbakevending til nummersystemet som ble brukt før MCL60 i 2023, som ble oppkalt til ære for teamets 60-årsjubileum, samtidig som man hopper over den ubrukte MCL37. 

  

Zak Brown, administrerende direktør for McLaren Racing, uttrykte sin spenning for den nye liveryen og den kommende sesongen, og sa: "Jeg er glad for å avduke designet foran den nye sesongen - designet ser fantastisk ut, og jeg kan ikke vente til sesongen er i gang”. 

  

Brown forklarte også tankegangen bak justeringene i fargedesignet: "Jeg tror alle menn og kvinner hos McLaren har gjort en fantastisk jobb i offseason. Selvfølgelig vil det være en kontinuerlig utvikling, så vi er ikke ferdige. Vi er bare ferdige med vår lanseringsspesifikasjonsbil, men forvent fortsatt forbedring i løpet av året. Jeg synes bilen ser spektakulær ut. Det er som svar på tilbakemeldingen vi får fra våre fans." 

  

Lando Norris, McLarens stjernefører, uttrykte sin forventning til den kommende sesongen og sa: "Jeg ser frem til den nye sesongen. Det blir min sjette sesong i Formel 1, og jeg håper å bære momentumet vi oppnådde som et lag mot slutten av forrige sesong for å starte sterkt i Bahrain.  

Mens McLaren-fans ivrig venter på MCL38s offisielle lansering, har teamets nye utseende allerede skapt oppmerksomhet og spenning i Formel 1-verdenen. 

Forrige
Forrige

Se toppklubbenes overgangsrekorder

Neste
Neste

Arsenal vs Crystal Palace: Spådom