Klare til å by tre milliarder for 16-åring

viasport

Kan overgansrekorden ryke i sommer?

Det er Barcelonas 16 år gamle superstjerne Lamine Yamal som jaktes av Paris St. Germain. Det melder flere nyhetskilder denne uken. PSG trenger en erstatter for Kylian Mbappe som forlot den franske hovedstaden til fordel for den spanske og Real Madrid denne sommeren.

Lamine Yamal er bare 16 år gammel, men allerede fast inventar både på Barcelona og det spanske landslaget. Han er et talent av de virkelig sjeldne, og utvilsomt en spiller alle toppklubber i hele verden gjerne vil ha i sin tropp. Men det er ikke særlig mange som har pengene som kreves for å lokke Barcelona til å selge sin diamant.

Dagens overgangsrekord er på €222 millioner, og ble satt da PSG kjøpte Neymar fra Barcelona. Nå skal PSG være villige til å by €250 millioner for Yamal, og skulle overgangen bli gjennomført vil altså en spiller som selges fra Barcelona til PSG inneha både første og andreplass på rekordlistene. Det er sjelden kost.

viasport

Barcelona har i lang tid slitt økonomisk og solgt unna fremtidige TV-inntekter og trikset så godt de kan med kontrakter for å kunne registrere spillere. Et salg av Lamine Yamal vil kunne gi de helt andre muligheter for sommerens overgangsvindu og de kommende sesongene.

PSG-trener Luis Enrique uttalte i våres at hans lag spiller mer som Barcelona enn hva Barcelona gjør selv. Han var trener for Barcelona fra 2014 til 2017. Det kan være et sterkt argument i jakten på nettopp Lamine Yamal som har gått gradene i Barcelonas akademi La Masia.

Først og fremst er det EM som gjelder for Yamal. Han og Spania skal møte Tyskland i en knalltøff kvartfinale fredag kveld.

Forrige
Forrige

EM: Romania - Nederland

Neste
Neste

Får sjansen i Formel 1