Får sjansen i Formel 1

viasport

Skal kjøre sin første fredagstrening allerede til helgen!

Dennis Haugers lagkamerat i MP Motorsport denne sesongen, Franco Colapinto, får sin debut i en Formel 1-bil allerede fredag denne uken. Han skal kjøre den første treningen (FP1) på Silverstone for Williams, i bilen Logan Sargeant skal kjøre resten av helgen.

Colapinto er 21 år gammel fra Argentina, og kjører sin første sesong i Formel 2 denne sesongen. Han kommer fra Formel 3 forrige sesong, hvor han endte på en fjerdeplass i sammendraget. Dette ga han en plass i juniorteamet til Williams, som nå gir han denne muligheten.

Franco Colapinto vant sprintløpet på Imola tidligere denne sesongen, og har andreplasser fra begge de to siste hovedløpene i Canada og nå på Red Bull Ring i Østerrike forrige helg. Han ligger på en femteplass i sammendraget i Formel 2 og er 13 poeng foran Dennis Hauger på 7. plass.

Colapinto selv kom med følgende uttalelse da nyheten ble annonsert, og det er ikke vanskelig å skjønne hva dette betyr for han:

– Jeg har så mange følelser nå, og er ekstremt glad for dette veldig viktige øyeblikket i mitt liv og min karriere. Jeg kommer til å være så forberedt som jeg kan, og skal kjøre mange runder i simulatoren og studere detaljene som kreves for å kjøre årets Formel 1-bil. Å få denne muligheten på en bane som Silverstone er et privilegie. Det er en av mine favorittbaner å kjøre på, og å få muligheten på teamets hjemmebane betyr mye. Så til alle mine argentinske fans, jeg håper dere vil nyte FP1 like mye som jeg skal gjøre! Dette er et viktig øyeblikk for nasjonen vår, og jeg er takknemmelig for all støtten jeg får. Jeg kommer til å gi alt for å gjøre dere stolte!

Forrige
Forrige

Klare til å by tre milliarder for 16-åring

Neste
Neste

EM: Portugal - Slovenia