EM: Romania - Nederland

viasport

Det er på tide å våkne for Nederland om de skal kopiere EM-seieren fra 1988.

Sommerens EM startet med seier mot Polen. Ikke en overbevisende seier, men tre viktige poeng som skulle gi lave skuldre for resten av gruppespillet, og ro til å spille troppen i form til sluttspillet. Det gikk ikke helt sånn.

Uavgjort mot Frankrike i den neste kampen er på ingen måte noe krise, men tapet for Østerrike i den siste kampen ga en utvikling som ikke er særlig heldig for de oransje. Seier - uavgjort - tap og tredjeplass i gruppen var definitivt ikke hva de ønsket seg på forhånd. Men de er videre, og det er naturlig nok det viktigste.

Håpet om å kopiere legendene fra 1988 lever fortsatt. Nederlands eneste trofé fra EM eller VM kom nettopp her i Tyskland for 36 år siden, og spillerne som sto for den prestasjonen dyrkes nesten som guder den dag i dag. Det er helt umulig å se en Nederland-kamp uten å se plakater, flagg eller fans utkledd som Ruud Gullit.

En av de som var med i 88 sitter på benken i dag. Ronald Koeman var en av de beste i sin posisjon i sin generasjon, og har også levert imponerende resultater som manager. Om han skulle klare å lede nasjonen til et nytt EM-gull vil han kunne ta plass helt på øverste hylle sammen med Johan Crujiff og Ruud Gullit.

Kampodds Romania - Nederland: (H-U-B)

Norsk Tipping: 7,65 - 4,50 - 1,42
Unibet: 8,50 - 4,70 - 1,40
Coolbet: 7,75 - 4,85 - 1,44

Romania på sin side har også mye historikk å se tilbake på. I morgen er det på datoen 30 år siden de slo ut selveste Argentina i åttendedelsfinalen i VM i USA 1994. Ilie Dumitresco og Gheorghe Hagi var heltene den gang. I dag starter sønnen til Gheorghe, Ianis Hagi. Kanskje er det hans tur til å bli helt?

I likhet med Nederland åpnet også Romania med seier før det ble tap og uavgjort i de to neste. Den første kampen mot Ukraina var meget overbevisende. Tapet for Belgia ikke like godt, og poengdelingen mot Slovakia var nok til å gå videre. De har sett bedre ut totalt sett enn hva Nederland har gjort, og oddsen mener vi derfor er alt for høy på både Romania-seier etter ordinær tid, men spesielt uavgjort.

Vi tror dette kan bli en fartsfylt kamp, og sjansen for mange mål er definitivt til stede. Det samme er vårt favoritt-tilbehør til fotballkamper, over-spill på cornere. Vi går for begge deler og håper på et fyrverkeri av en match!

Over 10,5 cornere etter ordinær tid

Unibet: 2,23

LAGOPPSTILLINGER ROMANIA - NEDERLAND

Romania:

Nita - Ratiu - Dragusin - Burca - Mogos - M. Marin - Man - Stanciu (c) - R. Marin - Hagi - Dragus

Nederland:

Verbruggen - Dumfries - de Vrij - van Dijk (c) - Ake - Schouten - Simons - Reijnders - Bergwijn - Gakpo - Depay

Begge trenere har hatt noen dager til å forberede seg, og det har blitt tatt noen grep når det kommer til hvilke spillere som starter denne kampen. Koeman har valgt å starte med Steven Bergwijn som ikke har fått ett eneste minutt i gruppespillet. Dette er den fjerde spilleren som får prøve seg i den høyre kantrollen. Simons, Frimpong og Malen har alle fått en kamp hver. Kanskje er det Bergwijn som kan låse opp angrepet til Nederland?

Det eneste som er helt sikkert er at Nederland allerede har vunnet tilskuer-kampen. De oransje hordene i gatene lager stemning over alt hvor de er og har på alle mulige måter satt farge på denne sommerens europamesterskap!

Forrige
Forrige

EM: Østerrike - Tyrkia

Neste
Neste

Klare til å by tre milliarder for 16-åring