Vil ha Tsunoda for 2025-sesongen

viasport

Mye tyder på at vi får flere sesonger med Yuki Tsunoda på F1-grid’en!

Yuki Tsunoda har vist en stødig fremgang i sin karriere, og særlig prestasjonene denne sesongen har fått RB-sjef Peter Bayer til å finne frem mange positive ord om den unge japaneren. Bayer, som er ivrig etter å se den japanske føreren fortsette med teamet, skryter av Tsunodas innsats og bidragene hans til teamets fremgang.

Tsunoda debuterte i Formel 1 i 2021 den gang teamet het Alpha Tauri og kjører i år sin fjerde sesong med det Faenza-baserte laget. Denne sesongen ser ut til å kunne bli sesongen hvor Tsunoda får ut sitt ekte potensiale. I de åtte Grand Prix-løpene som er kjørt så langt denne sesongen, har den 24 år gamle føreren nådd Q3 seks ganger og tatt poeng i fem løp. Dette har vært et sterkt bidrag til at RB ligger på sjetteplass i konstruktørmesterskapet, foran Haas, Williams, Alpine og Sauber.

Tsunodas tidlige sesonger i F1-karrieren var preget av en rekke feil og hyppige og ofte grove utbrudd over teamradioen. Imidlertid har denne sesongen sett en endring i tilnærmingen hans. Når han reflekterte over Tsunodas sesong, kommenterte Bayer: "Jeg tror definitivt han har tatt et stort skritt fremover. Det handler om fysisk forberedelse, men også hans mentale holdning til å prestere og levere."

Bayer påpekte et spesifikt eksempel på Tsunodas endring: "Jeg tror han rett og slett forsto at hver gang han bannet på radioen, ville det koste ham et tidels sekund. Så han har fått kontroll på seg selv. Han er ekstremt profesjonell i arbeidet han legger ned i tilbakemeldingene til ingeniørene, og ja, han har definitivt tatt et stort skritt opp."

viasport

Peter Bayer er teamsjef for RB. Begge foto i saken er hentet fra Red Bull Content Pool

Da Bayer ble spurt om han ønsket Tsunoda på laget videre og spesifikt for en femte sesong i 2025 svarte han kort og enkelt:

– Ja.

Han understreket deretter at teamets nåværende fokus er på å optimalisere bilens ytelse for både Tsunoda og hans lagkamerat, Daniel Ricciardo, i stedet for å spekulere i fremtidige føreroppstillinger.

Bayer utdypet: "Jeg tror vi er veldig fornøyde med begge førerne våre, og ærlig talt bruker vi ikke tid på å diskutere hvis og når. Vi har en veldig sterk oppstilling, vi har en flott reservefører [Liam Lawson], vi har store talenter som kommer gjennom fra F2 og F3, og for øyeblikket handler alt om å fokusere på ytelse."

Til tross for rapportert interesse fra andre team, har Tsunoda vist lojalitet til teamet som ga ham hans første F1-sjanse. Imidlertid antydet han også at han var åpen for andre muligheter: "Hvis jeg får et interessant tilbud som er bedre enn [Red Bull] eller fra Red Bull, så vil jeg tenke på det."

Etter hvert som sesongen skrider frem, vil Tsunodas fortsatte utvikling og prestasjoner være avgjørende for RBs muligheter, og det gjenstår å se hvordan hans fremtid i F1 vil utvikle seg.

Forrige
Forrige

Mbappe får ikke draktnummeret han vil ha

Neste
Neste

Ferdig i Alpine