McLaren hyller legende i Monaco

viasport

Ayrton Senna var ‘kongen av Monacos gater’ og vil få en meget spesiell hyllest til helgen.

Det er 30 år siden Ayrton Senna mistet livet etter en krasj i Taburello-svingen på Imola. Det har blitt markert på flere måter de siste ukene, og Formel 1-familien med både førere, tidligere førere, team, fans og andre har hyllet den brasilianske legenden. Til helgen er det klart for Monaco Grand Prix, som sammen med Imola var Sennas virkelige lekegrind. Det skal hans tidligere lag McLaren hedre med et helt unikt design på sine biler.

McLaren kommer til Monaco Grand Prix med et engangs-design inspirert av legendariske Ayrton Senna. Dette livlige designet, med gule, grønne og blå farger, hyller Sennas ikoniske hjelm og feirer den brasilianske førerens utrolige racingarv.

Ayrton Senna, en tre ganger verdensmester, er McLarens mest suksessrike fører. Han kjørte for det britiske teamet fra 1988 til 1993 og vant 35 av sine 41 Grand Prix-seire der, i tillegg til tre VM-titler og fire konstruktør-titler. McLaren har valgt å bruke denne spesielle liveryen i Monaco, en bane som har blitt synonymt med Senna. Den brasilianske føreren, som tragisk gikk bort for 30 år siden, vant Monaco Grand Prix hele seks ganger, inkludert en bemerkelsesverdig rekke på fem seire på rad fra 1989 til 1993.

Avdukingen av designet kommer en uke etter en minnehelg på Imola, som markerte tre tiår siden de dødelige ulykkene til Senna og den østerrikske føreren Roland Ratzenberger. I Monaco vil McLaren-teamet utvide sin hyllest ved å bære Senna-inspirerte teamdrakter, inkludert kjøredresser for både Lando Norris og Oscar Piastri.

viasport

Denne spesielle liveryen er et samarbeid mellom McLaren, Senna Global og McLarens partner OKX. McLaren Automotive har også avslørt en unik versjon av McLaren Senna-bilen, med en håndmalt livery av McLaren Special Operations. Dette designet inkluderer punktmatriseportretter av Senna, som ytterligere forsterker hyllesten.

Zak Brown, McLarens sjef, uttrykte sin stolthet over å feire Sennas arv:

– Teamet er stolte over å anerkjenne og feire det ekstraordinære livet og racingarven til Ayrton Senna gjennom denne McLaren-liveryen. Senna er fortsatt æret og respektert som Formel 1s største ikon, og McLarens mest dekorerte fører. Hans påvirkning på McLaren er enorm, ikke bare gjennom hans resultater på banen, men også hans tilstedeværelse i teamet, og nå hans arv, så det er en ære å kjøre for ham på hans mest suksessrike bane i hans grønne, gule og blå farger.

Bianca Senna, Sennas niese, delte også sine tanker om hyllesten:

– Det er en ære å minnes Ayrton gjennom dette designet i samarbeid med McLaren. Det er en fantastisk måte å feire hans liv og arv gjennom hans ikoniske farger på begge bilene. McLaren betydde mye for ham, og sammen oppnådde de mye suksess, mye av dette huskes han fortsatt for i dag av så mange. Det vil være spesielt å se bilene kjøre gatene i Monaco, en bane som ga ham så mye glede og mange triumfer.

Vi vil få se dette unike designet i aksjon allerede fredag klokken 13:30. Da begynner den første treningen som leder opp mot søndagens Monaco Grand Prix.

Forrige
Forrige

Mauricio Pochettino ferdig i Chelsea

Neste
Neste

Flere stjerner vrakes fra Englands EM-tropp