Martinius Stenshorne på første rad

viasport

Etter en trening et stykke unna tempoet til de beste reiste Martinius Stenshorne seg til den viktige kvalifiseringen, og sikret seg en plass på fremste rad til nattens sprintløp.

I en spennende demonstrasjon av ferdighet og fart under Formel 3-kvalifiseringen i Melbourne, sikret Trident's Leonardo Fornaroli sin andre pole position for sesongen, og slo Gabriele Minì med bare 0,019 sekunder. Kampen om pole position var intens, med Fornarolis siste rundetid på 1:33.044 som forseglet hans topplass på startgriden for det kommende hovedløpet.

Gabriele Minì, som representerte PREMA Racing, var en sterk utfordrer gjennom hele sesjonen. Opprinnelig i besittelse av den provisoriske pole med en tid på 1:33.505, ble Minì til slutt forbigått i de avsluttende øyeblikkene. Til tross for dette sikret han en rosverdig start fra første rad, med lagkamerat Dino Beganovic som sikret tredjeplassen, noe som gjorde det til en sterk visning for PREMA Racing med to førere blant de tre beste.

Kvalifiseringssesjonen hadde sin rettferdige andel av drama, spesielt da Sami Meguetounif fra Trident krasjet bilen sin inn i barrierene, noe som førte til en midlertidig stans med rødt flagg. Denne hendelsen inntraff like etter at Minì hadde tatt den provisoriske ledelsen, og la til spenning til de siste minuttene ettersom førerne forberedte seg på sine siste forsøk på pole position.

viasport

Leonardo Fornaroli var raskest av samtlige på kvalifiseringen i Albert Park

Nikita Bedrin fra PHM AIX Racing gjorde også overskrifter med en imponerende fjerdeplass, noe som viste hans talent og besluttsomhet. Luke Browning fra Hitech Pulse-Eight fulgte tett i femte, Mari Boya fra Campos Racing på sjetteplass og ART Grand Prix's Nikola Tsolov som kom i mål på en syvendeplass, men han står overfor et tre-plassers gridstraff for neste løp, noe som litt ødelegger hans ellers solide prestasjon.

Kvalifiseringsresultatene fremhevet talentdybden innen Formel 3-rekkene, med alle tre PREMA-bilene som avsluttet blant de ti beste. Oliver Goethe ledet anstrengelsene for Campos Racing på niendeplass, med den lokale favoritten Christian Mansell fra ART Grand Prix som den siste innenfor topp 10.

Det så lenge ut til at Martinius Stenshorne fra Hitech Pulse-Eight skulle få denne tiendeplassen, men Mari Boya som først fikk tiden sin strøket ble senere satt tilbake på resultatlistene på sin sjetteplass. Dermed ble Stenshorne nummer 11.

Når førerne ser frem til sprintløpet, er det Martinius Stenshorne fra Hitech og ART's nykommer Laurens van Hoepen posisjonert til å starte fra første rad, takket være regelen om reversert grid for de tolv beste fra kvalifiseringen, noe som lover en ny dag med konkurransedyktig racing.

Melbourne Sprint Race, planlagt til lørdag klokken 01:15 norsk tid, er ivrig etterlengtet av både fans og førere. Med startgriden satt og strategier som formuleres, er scenen satt for nok et spennende kapittel i Formel 3-sesongen.

Forrige
Forrige

Pole Position til Dennis Hauger

Neste
Neste

Hvor ble det egentlig av RB17?