Hvor ble det egentlig av RB17?

viasport

Mannen som kan se luft, Adrian Newey // Red Bull Content Pool

Adrian Newey, hjernen bak Red Bull Racings tekniske prestasjoner, forteller om en fascinerende detalj fra teamets tradisjonelle navngivningsprosess for Formel 1-biler.

Vanligvis har Red Bull fulgt en enkel metode for å navngi sine chassis, startende med RB1 i 2005 og fortsatt sekvensielt, forventet å nå RB20 innen 2024. Dette mønsteret så et uventet skifte i 2021, noe som førte til spekulasjon og nysgjerrighet blant fans og eksperter alike.

Anomalien oppstod da teamet, i stedet for å gå fra RB16 fra 2020 til en forventet RB17 for 2021, introduserte RB16B. Denne justeringen var en direkte følge av COVID-19-pandemien, som forstyrret sportens regulative endringer planlagt for 2021-sesongen. Som et resultat ble RB17-navnet hoppet over i sekvensen, og teamet gikk videre til RB18 for 2022-sesongen. Dette avviket fra tradisjonen vekket interesse, og mange undret seg over skjebnen til den "manglende" RB17.

Imidlertid avslørte Newey at RB17-merket har blitt gjenopplivet for et banebrytende prosjekt utenfor Formel 1. Dette prosjektet, en hyperbil utviklet av Red Bull Advanced Technologies, markerer et ambisiøst foretak innen høytytende bilteknologi. RB17-hyperbilen er forventet å inneholde en hybridmotor med over 1,100 hk, med produksjonen begrenset til kun 50 modeller. Dette foretaket understreker Red Bulls innovative ånd og tekniske dyktighet, utvidende sitt rekkevidde utover racerbanen.

viasport

Adrian Newey med sin berømte notatblokk // Red Bull Content Pool

Under diskusjonen på Talking Bulls-podcasten forklarte Newey, "Det som forårsaket det [det manglende F1-bilnavnet] var effektivt Covid...så RB17 som en F1-bil ble aldri noensinne bygget." Han ytret videre om den sømløse integreringen av RB17-navnet i hyperbilprosjektet, og bemerket det som et "logisk" skritt som "føltes riktig" for å fylle gapet i sekvensen. Denne beslutningen understreker Red Bulls evne til å tilpasse seg og innovere i møte med uventede utfordringer.

RB17-hyperbilen er satt for en grundig testfase gjennom 2024, med sin banedebut planlagt for 2025 og kundeproduksjon som følger i 2026. Neweys involvering i dette prosjektet, sammen med hans F1-ansvar, signaliserer sammensmeltingen av Red Bulls racingarv med banebrytende bilteknologi. Designfilosofien til hyperbilen speiler den til deres F1-prosjekter, legger vekt på en helhetlig tilnærming til forskning, design og utvikling.

Adrian Neweys strålende karriere i Formel 1, fremhevet av hans bidrag til 12 konstruktørsmesterskap og 13 førermesterskap på tvers av team som Williams, McLaren og Red Bull, taler bind om hans innflytelse i motorsport. RB17-hyperbilprosjektet er et vitnesbyrd om Neweys geni, brobygger mellom motorsportens toppnivå og bilindustriens ekspertise, og markerer et nytt kapittel i Red Bulls arv av innovasjon.

Forrige
Forrige

Martinius Stenshorne på første rad

Neste
Neste

Tenker ikke noe på Red Bull-setet