Pole Position til Dennis Hauger

viasport

I en rotete kvalifisering var det Dennis Hauger som beholdt roen og leverte en runde som knuste alt konkurrentene hadde å by på!

Det haglet rødflagg i en meget oppstykket kvalifisering, og Formel 2-førerne måtte stadig tilbake til pit uten å ha fullført sine planlagte runder for å sette raskest mulig tid.

Det første rødflagget kom før noen i det hele tatt hadde satt en tid, da Victor Martins mistet kontroll over bilen, snurret og kvelte motoren. Ettersom Formel 2-bilene ikke har selvstarter og trenger både hjelp og utstyr for å få i gang motoren ble han stående i banen, og løpsledelsen hadde ikke noe annet valg enn å stoppe kvalifiseringen.

I neste bolk frem mot neste rødflagg rakk de fleste å sette en tid. Rookien Gabriel Bortoleto var raskest, men det skilte bare tre tusendeler ned til Dennis Hauger! Nordmannen hadde vist allerede på treningen tidligere på natten (norsk tid) at han ville bli å regne med, og fulgte virkelig opp her.

Så begynte kaoset virkelig å prege det som var igjen av kvalifiseringen. Zane Maloney rakk å sette raskeste tid før Jak Crawford satte bilen i veggen og økten ble rødflagget på ny.

Med bare fire minutter og 14 sekunder igjen på klokken var det de to bilene fra Invicta først ut. Foran var Gabriel Bortoleto som lå an til å forbedre tiden sin før han fikk seg en real tur ut i sandfellene, men klarte å redde seg tilbake på banen og unngå et nytt rødflagg. Lagkompisen Kush Maini som kom bak unngikk utrolig nok å bli hindret, og han krysset målstreken til ny bestetid.

Deretter kom det et gulflagg i sektor 2, altså den midterste delen av banen hvor mange av utfordrerne befant seg. En annen nykommer, Kimi Antonelli, smatt over linja til ny bestetid og så ut til å ende opp med pole position ettersom den ene etter den andre var for trege i mål. Det så ut til at de hadde tapt for mye på gulflagget, men plutselig skøyt Dennis Hauger ut av siste sving til en overlegent raskeste tid!

TOPP 5 FRA KVALIFISERINGEN I FORMEL 2

  1. Dennis Hauger, MP Motorsport - 1:28,694

  2. Andrea Kimi Antonelli, Prema +0,344

  3. Richard Verschoor, Trident +0,479

  4. Kush Maini, Invicta +0,619

  5. Zane Maloney, Rodin +0,680

Forrige
Forrige

Logan Sargeant må stå over Australia Grand Prix

Neste
Neste

Martinius Stenshorne på første rad