Londonderbyet som alltid leverer

viasport

I kveld møtes West Ham og Tottenham til kamp i Premier League. Poengene er ekstremt viktige for begge lag i jakten på Europa-spill neste sesong, men historisk har denne kampen alltid levert intense oppgjør.

Tottenham er laget alle i London liker å hate. Både for Arsenal, Chelsea og West Ham er Tottenham den argeste motstanderen, det laget fansen aller helst vil vinne mot. Det ligger mye historikk fra langt tilbake i tid til grunn for dette selvsagt, men det merkes også i oppgjørene den dag i dag.

Selv om spillerne stort sett er hentet inn fra alle verdens hjørner uten forhold til klubbenes historikk og rivalerier merker de fort på fansen når noe ekstra står på spill. Og det smitter som oftest ut på gressmatta.

En som har vært på den gressmatta i flere oppgjør mellom West Ham og Tottenham enn de aller fleste er Mark Noble. Han spilte for West Ham fra 2004 til han la opp i 2022 og noterte seg for hundrevis av kamper for klubben.

Han har satt seg ned med Jermaine Jenas, en som også har spilt derbyet som Spurs-spiller. De to går gjennom gamle historier og opplevelser fra oppgjørene mellom West Ham og Tottenham. Se hele praten i videoen under:

Kampen sparkes i gang 21:15 og sendes direkte på TV3+ i Norge. Begge lag stiller relativt fulltallige, og alt ligger til rette for at kampen skal bli nok en klassiker.

Tottenham ligger for øyeblikket på 5. plass i Premier League. De er tre poeng bak Aston Villa på fjerdeplass, men har en kamp mindre spilt. Avstanden bakover til Manchester United er på åtte poeng. Det er liten tvil om at Ange Postecoglou og Spurs ser oppover på tabellen og sikter på Champions League neste sesong.

West Ham ligger på 7. plass før kveldens kamp. De har fire poeng opp til Manchester United, men har spilt en kamp mer. De er hardt truet bakfra med Newcastle, Brighton og Wolves ett, to og tre poeng bak med en kamp til gode. Bak der igjen lurer Chelsea med fire poeng opp til West Ham og to kamper mindre spilt.

West Ham skal også ut i tøffe oppgjør mot den tyske serielederen Bayer Leverkusen i Europa League. En turnering de kvalifiserte seg til etter å ha vunnet Europa Conference League forrige sesong.

Forrige
Forrige

Manchester Uniteds nyeste signering

Neste
Neste

Oppgraderinger til Japan GP