Én Premier League-klubb stemte mot VAR

viasport

Se hvilken klubb som stemte for å skrote VAR i Premier League.

Premier League-klubber har med overveldende flertall stemt for å beholde VAR i ligaen, men understreker behovet for betydelige forbedringer for å øke teknologiens effektivitet og den generelle opplevelsen for fansen. Avstemmingen, som endte med 19-1, så Wolverhampton Wanderers som den eneste klubben som stemte for å avskaffe VAR fullstendig. Ligaen har som et svar til dette foreslått flere forbedringer for å gjøre systemet spiselig for alle parter.

En nøkkelutvikling som skal introduseres i oktober, er den halvautomatiserte offsideteknologien. Dette vil være nytt i Premier League, men har vært i bruk andre steder en god stund og er godt testet med positive tilbakemeldinger. Det halvautomatiske offside-systemet forventes å redusere forsinkelsene i beslutningstakingen som har plaget TV-seere, eksperter og publikum under kampene, og dermed sikre bedre flyt i spillet. Samtidig har Premier League forpliktet seg til å lansere en omfattende "kommunikasjonskampanje for fans og interessenter" for å bedre informere offentligheten om formålet og funksjonen til VAR.

I en offisiell uttalelse bekreftet ligaen: “Premier League-klubber stemte i dag for å fortsette å bruke VAR i Premier League. Selv om VAR gir mer nøyaktige avgjørelser, ble det enighet om at forbedringer bør gjøres for spillets og supporternes beste.” Ligaen understreket det nødvendige samarbeidet mellom PGMOL (Professional Game Match Officials Limited), Premier League og klubbene for å forbedre systemet og dets omdømme.

viasport

Til tross for skuffelsen over avstemningens utfall, anerkjente Wolverhampton Wanderers Premier Leagues forpliktelse til å ta tak i bekymringene fra klubber og fans. Klubbens uttalelse lød: “Selv om vi fortsatt mener at Premier League-fotball ville vært bedre uten VAR, mener vi at disse forbedringene er avgjørende for integriteten til spillet og for å forbedre den totale kampdagsopplevelsen for våre supportere.”

Ligaen har skissert seks nøkkelområder for forbedring etter en sesong preget av en gjennomsnittlig økning på over 50 % i beslutningsforsinkelser. Hovedpunktet i disse forbedringene er den halvautomatiserte offsideteknologien, som vil bruke dedikerte kameraer på stadion for å bestemme posisjonen til spillerne når en pasning blir gitt. Dette forventes å redusere gjennomsnittlig tid som trengs for å ta offsideavgjørelser med mer enn et halvt minutt.

Andre foreslåtte endringer fokuserer på å forbedre kommunikasjonen. Fra og med neste sesong vil dommerne kunngjøre årsakene bak VAR-avgjørelser, som hands eller offside, for å gi fansen mer klarhet under kampene. I tillegg planlegger ligaen å forbedre repriser på storskjerm for å inkludere alle VAR-intervensjoner, noe som gir en mer gjennomsiktig visningsopplevelse.

Videre vil økt kommunikasjon gjennom mediekanaler, inkludert det etablerte programmet "Match Officials Mic’d Up", der PGMOL-sjef Howard Webb diskuterer kontroversielle avgjørelser, være en del av planen. En offentlig kommunikasjonsplan vil også bli rullet ut for å klargjøre VARs rolle for både deltakere og supportere. Innsatsen for å styrke VAR-trening for dommere vil fortsette.

Premier Leagues seks-punkts forbedringsplan har blitt møtt med forventning, og mange håper at den vil forbedre et system som i økende grad har frustrert både klubber og tilskuere. Ligaen forblir optimistisk om at disse endringene vil gi konkrete forbedringer og dermed gjenopprette tilliten til VAR blant fotballmiljøet.

Forrige
Forrige

Hyller teamet etter lagseier

Neste
Neste

Kommer med oppgarderinger denne helgen