Klar for sitt femte EM

viasport

Luka Modric skal lede Kroatia i dødens gruppe under sommerens fotball-EM i Tyskland.

Det var ingen overraskelse at Luka Modric var blant de 26 navnene Zlatko Dalić presenterte til sin tropp for sommerens UEFA Euro 2024. Han er kapteinen for Kockasti, som det kroatiske landslaget i fotball kalles, og han er fast inventar på laget til tross for at han vil fylle 39 år noen uker etter EM er ferdigspilt.

Luka Modric er den eldste spilleren som er tatt ut til å delta i sommerens EM. Så langt. Det er fortsatt mange land som ikke har annonsert sine spillere enda. Å ha noen spillere som er et stykke opp i tredveårene er ikke unormalt i det hele tatt, men som oftest er disse keepere. Som Tysklands Manuel Neuer som også er 38 år. Eller forsvarsspillere. Midtbaneslitere som Modric finner du få av i den alderen. For å sette det litt i perspektiv er Luka Modric to år eldre enn Tysklands trener, Julian Nagelsmann.

Men alderen er som kjent bare et tall. Modric viser gang på gang at han holder følge og vel så det med de beste i verden. Han spiller tross alt for Real Madrid fortsatt, og alt tyder på at han vil gå løs på nok en sesong i den spanske hovedstaden så snart EM er over. Skulle han fortsette også på landslaget vil han ha gode muligheter til å passere 200 landskamper. Det er det kun Cristiano Ronaldo som har klart så langt. Ronaldo er også den eneste som, dersom han blir inkludert i Portugals EM-tropp, har spilt flere EM-sluttspill enn Modric.

viasport

Luka Modric får med seg Manchester City-duoen Joško Gvardiol og Mateo Kovačić til sommerens EM

Modric blir ikke den eneste med rutine i Kroatias EM-tropp. Også Ivan Perisic og Domagoj Vida har over 100 landskamper. Mateo Kovacic står på 99 og vil passere 100 kamper før mesterskapet starter dersom han kommer på banen i begge treningskampene som er satt opp. Marcelo Brozovic med sine 95 kamper vil passere 100 dersom Kroatia tar seg videre fra gruppespillet og han spiller alle kampene frem til det. Det er ingen debutanter med i Kroatias tropp.

Modric og Kroatia får en tøff oppgave i Gruppe B hvor de møter tittelforsvarer Italia i tillegg til Spania. Disse tre lagene ligger som 8, 9 og 10 på FIFA-rankingen. Albania er det fjerde laget, rangert på 66. plass.

DETTE ER KROATIAS TROPP TIL UEFA EURO 2024

Målvakter:
Dominik Livaković (Fenerbahçe), Ivica Ivušić (Pafos), Nediljko Labrović (Rijeka)

Forsvarere:
Domagoj Vida (AEK Athens), Josip Juranović (Union Berlin), Joško Gvardiol (Manchester City), Borna Sosa (Ajax), Josip Stanišić (Bayer Leverkusen), Josip Šutalo (Ajax), Martin Erlić (Sassuolo), Marin Pongračić (Lecce)

Midtbanespillere:
Luka Modrić (Real Madrid), Mateo Kovačić (Manchester City), Marcelo Brozović (Al Nassr), Mario Pašalić (Atalanta), Nikola Vlašić (Torino), Lovro Majer (VfL Wolfsburg), Luka Ivanušec (Feyenoord), Luka Sučić (Red Bull Salzburg), Martin Baturina (Dinamo Zagreb)

Angripere:
Ivan Perišić (Hajduk Split), Andrej Kramarić (TSG Hoffenheim), Bruno Petković (Dinamo Zagreb), Marko Pjaca (Rijeka), Ante Budimir (Osasuna), Marco Pašalić (Rijeka)

Forrige
Forrige

Sjokknyhet fra Real Madrid-stjernen

Neste
Neste

– Jeg er glad for å være en del av Liverpools historie