Sjokknyhet fra Real Madrid-stjernen

Det ble rapportert tidligere denne måneden at Kroos var nær ved å bli enige om en kontraktsforlengelse med Real, noe som ville holde han på Santiago Bernabeu for 2024/2025-sesongen. 34-åringen har derimot nå bekreftet at han avslutter karrieren og legger opp etter EM i sommer på hjemmebane.

– Målet mitt var alltid å avslutte karrieren på topp.

Det skriver Toni Kroos selv på Instagram. Og man kan trygt si at den målsettingen nås nå som han velger å legge skoene på hyllen om to måneder. For få dager siden feiret han sitt fjerde La Liga-gull med Real Madrid. Om få dager skal han spille finale i Champions League for samme klubb. Den siste profesjonelle kampen Toni Kroos spiller på klubbnivå blir altså den høyeste rangerte enkeltkampen i verden.

Deretter går ferden hjem for å spille EM med Tyskland, på hjemmebane. Tyskland er riktignok ikke like store favoritter som England og Frankrike, men de regnes som den største utfordreren til de to.

Å avslutte en karriere som inkluderer syv ligagull, fire nasjonale cuptitler, fem Champions League-titler (kan bli seks) og en drøss med mindre supercuper og klubb-VM med et internasjonalt mesterskap på hjemmebane må være den perfekte glasuren på en velbakt kake. Kroos var med å vant VM med Tyskland i 2014, så det eneste han mangler er nettopp EM-tittelen.

LES OGSÅ: Disse utgjør Die Mannschaft denne sommeren

Hele innlegget fra Toni Kroos kan du lese her:
17. juli 2014 - dagen for min presentasjon i Real Madrid, dagen som forandret livet mitt. Mitt liv som fotballspiller - men spesielt som person. Det var starten på et nytt kapittel i verdens største klubb. Etter 10 år, ved slutten av sesongen kommer dette kapittelet til en ende. Jeg vil aldri glemme den suksessrike tiden! Jeg vil spesielt takke alle som tok imot meg med et åpent hjerte og stolte på meg. Men spesielt vil jeg takke dere, kjære Madridistas, for deres hengivenhet og kjærlighet fra første dag til den siste. Samtidig betyr denne beslutningen at min karriere som aktiv fotballspiller vil avsluttes denne sommeren etter EM. Som jeg alltid har sagt: Real Madrid er og vil være min siste klubb. Jeg er glad og stolt over at jeg i mitt sinn fant riktig tidspunkt for min beslutning og at jeg kunne velge det selv. Min ambisjon har alltid vært å avslutte min karriere på toppen av mitt prestasjonsnivå. Fra nå av er det bare én ledende tanke: gå for 15!!! HALA MADRID OG IKKE NOE MER!" 

Forrige
Forrige

Flere stjerner vrakes fra Englands EM-tropp

Neste
Neste

Klar for sitt femte EM