– Jeg er glad for å være en del av Liverpools historie

viasport

Jürgen Klopp tok et følelsesladet farvel med Anfield etter sin siste kamp som Liverpool-manager.

I en følelsesladet avskjed på Anfield henvendte den avtroppende Liverpool-manageren Jürgen Klopp seg til publikum etter 2-0-seieren over Wolverhampton. Kampen markerte slutten på en æra for både Klopp, Liverpool og fansen, men managerens hjertelige tale ga fansen grunn til optimisme for fremtiden.

Klopp begynte med å dele sine tanker om overgangen som ligger foran klubben, og understreket at det føltes mer som en ny begynnelse enn en avslutning. "Av en eller annen grunn føles det ikke som en slutt, det føles bare som starten," bemerket Klopp. "For i dag så jeg et fotballag full av talent, full av ungdom, full av kreativitet, full av lyst, full av grådighet. Det er en del av utviklingen, det er det du trenger."

Når han reflekterte over sin periode som manager, uttrykte Klopp sin takknemlighet for støtten han mottok og forvandlingen han var vitne til i klubben. "I denne tiden innså jeg mange ting. Folk fortalte meg at jeg forvandlet dem fra tvilere til troende. Det er ikke sant. Å tro er en aktiv handling; du må gjøre det selv. Jeg bare sa vi måtte, og dere gjorde det," sa han. "Ingen sier nå at dere skal slutte å tro fordi denne klubben er på et bedre sted enn – kanskje noen gang – jeg måtte spørre Kenny [Dalglish]. Siden en lang tid tilbake."

Klopp fremhevet også klubbens sterke grunnlag og roste fasilitetene og den utrettelige støtten fra fansen. "Vi har dette fantastiske stadionet, vi har dette fantastiske treningssenteret. Vi har dere [fansen] – verdensfotballens superkraft."

Når han tok for seg usikkerheten som ofte følger med endring, beroliget Klopp supporterne om klubbens fremtid. "Vi bestemmer selv om vi er bekymret eller spente. Vi bestemmer om vi tror eller ikke tror. Vi bestemmer om vi stoler eller ikke stoler på ting. Og fra i dag er jeg en av dere, en fan, og jeg fortsetter å tro på dere. Jeg forblir en troende, 100 prosent."

Klopp sin genuine tilknytning til fansen var merkbar da han erkjente de følelsesmessige øyeblikkene som ble delt under hans avskjed. "Jeg så mange mennesker gråte, og det vil skje med meg i kveld fordi jeg vil savne alle folkene, det er klart, men endring er bra. Du vet aldri hva du kan forvente, men hvis du går inn i det med riktig energi, vil alt bli bra."

viasport

I et intervju med Sky Sports reflekterte Klopp videre over sin beslutning om å trekke seg tilbake. "Hvis jeg fortsetter, vil disse gutta og andre si 'han har vært der for lenge.' Du må ha gnisten. Jeg elsker troppen. Det er så mye potensial. Når du er i det, glemmer du noen ganger hvor flott det er. Du tar det for gitt. Nå står jeg her, jeg er bare så glad for at jeg er en del av klubbens historie. Det er fantastisk."

Liverpools venstreback Andrew Robertson, som Klopp signerte fra Hull tilbake i 2017, hyllet managerens innvirkning på både han selv og hele klubben. "Vi kan ikke takke Jürgen Klopp nok, og alt spillerne kunne gjøre i dag, var å prøve å vinne for ham, og vi klarte det for å sende ham av sted på en opptur," sa Robertson. "Hver gang han reiste seg, fikk han en massiv applaus. Han prøvde å ta oppmerksomheten bort fra seg, men det var bare ikke mulig. Han må suge det til seg i dag. Det han har gjort for klubben er fantastisk. Vi har mye å være takknemlige for."

Robertson krediterte Klopp for sin personlige og profesjonelle vekst. "På banen er det klart å se. Han ga meg en sjanse i Liverpool, signerte meg, gjorde meg til den spilleren jeg er og hjalp meg å vinne trofeer. Jeg kom hit som en relativt ung mann. Jeg er mye eldre og klokere nå, og mange av egenskapene skyldes ham. Han sender meg meldinger i gode og dårlige øyeblikk. Han har forbedret oss alle som mennesker."

Klopp sitt ettermæle i Liverpool er sikret, og hans innflytelse vil merkes i mange år fremover når klubben går inn i et nytt kapittel med Arne Slot som den nye manageren. Klopp lanserte også en egen sang til sin etterfølger under takketalen ute på Anfield-matta. Så gjenstår det å se om Arne Slots navn tar plass ved siden av Klopps i Liverpools historiebøker.

Forrige
Forrige

Klar for sitt femte EM

Neste
Neste

Sjekk hvem som sørget for flere mål enn Haaland!