Sjekk hvem som sørget for flere mål enn Haaland!

viasport

Erling Braut Haaland ble toppscorer, men var likevel ikke den mest målfarligste spilleren i Premier League denne sesongen.

Med sine 27 scoringer var det ingen som kom i nærheten av Erling Braut Haaland, som dermed sikret seg sin andre gullstøvel på to sesonger i Premier League. Neste spiller på listen ble Cole Palmer med 22 scoringer, altså hele fem nettkjenninger bak oksen fra Bryne.

På toppen av dette noterte Haaland seg for fem målgivende pasninger, noe som betyr at han var direkte involvert i 32 scoringer denne sesongen. Det er like mange som Ollie Watkins som stoppet på 19 scoringer, men som samtidig bidro med 13 målgivende pasninger for Aston Villa. Ingen i hele Premier League serverte flere scoringer til lagkameratene sine, og Ollie Watkins ble derfor tildelt prisen for årets playmaker.

En som slår begge to er imidlertid Chelseas Cole Palmer. Han tok ‘sølv’ i begge kategorier. 22 mål og 11 målgivende pasninger. Det blir 33 målpoeng, og han kan derfor klappe seg på skuldren og vite at han var Premier Leagues mest målfarlige spiller sesongen 2023/24.

Det er én faktor som gjør Ollie Watkins sine tall ekstra imponerende i dette selskapet. For han tar ikke straffesparkene til Aston Villa. Både Haaland og Palmer har ‘pyntet’ på sine tall med en rekke scoringer fra 11 meters hold alene med keeperen. Haaland har syv scoringer fra krittmerket, Palmer har ni. Dermed er Erling Braut Haaland den eneste som klarer å bryte den magiske 20-målsgrensen i rene scoringer fra åpent spill.

viasport

Double-double er et uttrykk best kjent fra basketball og NBA i USA. Det betyr et tosifret antall poeng i to av de fem kategoriene de bruker (poeng, assist, rebound, block og steal). I fotball er det bare to slike kategorier, og derfor meget eksklusivt å klare en såkalt double-double i løpet av en sesong. Ollie Watkins og Cole Palmer var to av fem som klarte det denne sesongen. De tre siste var Mohamed Salah (18+10), Heung-min Son (17+10) og Anthony Gordon (11+10).

I tillegg må vi ta med oss Alexander Isak som er den tredje spilleren til å klare 20 eller flere scoringer denne sesongen. Han satt ballen i mål 21 ganger for Newcastle. Phil Foden og Dominik Solanke kom nær med sine 19. Av servitørene var det en rekke spillere på 10 målgivende i tillegg til de som allerede er nevnt. Vår egen landslagskaptein Martin Ødegaard er i denne kategorien. Sammen med 8 scoringer var han svært viktig for Arsenals sterke sesong hvor de ble best av de som ikke vant noenting. Også Morgan Gibbs-White, Brennan Johnson, Kieran Trippier, Pascal Gross og Kevin De Bruyne serverte 10 scoringer til sine lagkamerater i løpet av sesongen.

Forrige
Forrige

– Jeg er glad for å være en del av Liverpools historie

Neste
Neste

Overraskelser i Frankrikes EM-tropp