Ingen vinner lenger på bortebane

viasport

Sofyan Amrabat, Harry Maguire og Manchester United vil bryte den dårlige bortestatistikken i kveld

Hjemmebanefordelen har vi hørt om i alle år, men sjelden har den vært like reell som i Premier League denne våren. Bortelagene klarer rett og slett ikke å vinne.

Vi teller nå 27 kamper på rad uten borteseier i Premier League. Og bare én borteseier på de siste 33 oppgjørene. Forrige borteseier kom da Tottenham høvlet over Aston Villa på deres eget gress på Villa Park. Den kampen ble spilt 10. mars og endte 0-4, og siden den gang har ingen bortelag klart å få med seg alle poengene.

Det skal gjøres to nye forsøk i kveld, men det vil ikke være noen overraskelse om begge kveldens kamper også ender uten borteseier. Oddsen peker nemlig tydelig i favør hjemmelaget.

LIVERPOOL - SHEFFIELD UNITED

Første kamp ut er topp mot bunn. Liverpool ledet Premier League før midtuke-runden startet, og Sheffield United befinner seg helt på bunnen. Nå har Arsenal tatt over ledelsen etter sin seier mot Luton onsdag kveld, men Liverpool vil med tre poeng fra kveldens kamp nok en gang befinne seg øverst på tabellen.

Bookmakerne har stort sett satt oddsen til 1,08 for hjemmeseier. Det betyr en beregnet sannsynlighet for hjemmeseier på 92,6%. Det blir med andre ord en bratt stige å klatre for Sheffield United om de skal få med seg noe fra denne kampen. Har du troen på at det skjer har du også mulighet til å vinne ganske gode penger. Ett poeng til hvert lag og uavgjort kan du spille til rundt 15 i odds. Og den usannsynlige borteseieren? Den betaler 34 ganger pengene. Det gir en beregnet sannsynlighet på stusselige 2,9%. Men den finnes!

viasport

Mer av dette i kveld? Liverpool som feirer på Anfield

CHELSEA - MANCHESTER UNITED

Det må være lov å si at dette er kveldens storkamp. Begge klubber har forsynt seg grovt av sølvtøyet både nasjonalt og internasjonalt de siste par tiårene, men har det vesentlig tyngre denne sesongen. Likevel kjemper de en egen kamp om de siste plassene som gir spill på kontinentet neste sesong. I tillegg lever disse oppgjørene mellom så store klubber alltid sitt eget liv, så mye tyder på at vi kan få et par timer med god underholdning fra Stamford Bridge i kveld.

Når det gjelder oddsen så tviler den veldig på at vi får en borteseier. Den er priset mellom 3,5 og 4 i odds, noe som gir i overkant av 25% sannsynlighet. Den er med andre ord vesentlig større enn for kampen som spilles i Liverpool i kveld, men likevel ikke veldig stor.

Det er hjemmelaget som holdes som favoritter til 1,9 i odds, altså godt over 50% sannsynlighet. Det minst sannsynlige utfallet er faktisk poengdeling og uavgjort. Tror du på det får du 4,25 ganger pengene igjen.

Skulle 2x United reise hjem uten full poengfangst i kveld vil vi altså være oppe i 29 strake kamper uten borteseier i Premier League. Men da er det sannsynligvis også slutt. For den første kampen i neste runde spilles lørdag formiddag, og da kommer Manchester City på besøk til Crystal Palace på Selhurst Park. Der er oddsen for borteseier satt til 1,33 som tilsvarer 75% sjanse.

Forrige
Forrige

Har nådd alle målsettingene

Neste
Neste

- Jeg elsker Newcastle!