Hyller teamet etter lagseier

viasport

Max Verstappen best i et uvanlig intenst løp i Montreal!

Han vant som han pleier i Canadas Grand Prix, men Max Verstappen valgte først og fremst å hylle teamet sitt for deres eksepsjonelle prestasjon og rolige oppførsel i et kaotisk løp. Det kaotiske løpet krevde avgjørende strategiske beslutninger midt i skiftende værforhold og to Safety Car-perioder, noe som til slutt førte til Verstappens seier.

Løpet startet med at pole-sitter George Russell ledet foran Verstappen, men det var tydelig at pitstop ville spille en stor rolle i løpet. Lando Norris tok over ledelsen, men mistet den igjen med en uheldig Safety Car på runde 25 på grunn av Logan Sargeants krasj inn i barrierene. Løpet så flere lederskifter, spesielt etter en andre runde med pitstopp. Verstappen overtok til slutt Norris og beholdt ledelsen til målflagget, til tross for en ny Safety Car-episode etter en kollisjon mellom Carlos Sainz og Alex Albon.

Når han reflekterte over løpet, roste Verstappen sitt teams strategiske beslutninger og ro. "Det var et ganske sprøtt løp," sa verdensmesteren. "Mye skjedde, og vi måtte være på toppen av våre avgjørelser. Jeg synes vi som team gjorde det veldig bra i dag – vi forble rolige, og jeg tror vi pittet til rett tid."

Safety Car-periodene spilte en betydelig rolle i løpsdynamikken, men Verstappen krediterte sitt team for å håndtere avstandene effektivt. "Selvfølgelig fungerte Safety Car fint for oss, men selv etter det tror jeg vi klarte å håndtere avstandene ganske bra. Jeg elsket det; det var veldig gøy. Slike løp trenger man av og til," la han til.

viasport

Verstappen anerkjente det konkurransedyktige presset fra McLaren og Mercedes gjennom det 70 runder lange løpet. "Ja, på forskjellige stadier av løpet også. Det var veldig gøy der ute," bemerket han.

Det var bekymringsmomenter da Verstappen nevnte et potensielt fjæringsproblem under løpet, et problem han hadde opplevd tidligere i helgen. Imidlertid tonet han ned dens innvirkning og understreket teamets behov for forbedring. "[Det var] ikke spesielt et problem – vi vet hva det er. Vi må bare jobbe med det," forklarte han. "Men likevel vant vi, det er det viktigste, og vi har fortsatt mye rom for forbedring."

Verstappens seier i Canadas Grand Prix viser at Red Bull fortsatt er i stand til å vinne løp, men at de ikke får det like lett denne sesongen som i den forrige. McLaren og Ferrari har vist at de kan vinne løp allerede, og nå melder også Mercedes seg på i kampen om plassene på seierspallen. Det lover bra for resten av sesongen sett fra et nøytralt ståsted!

Forrige
Forrige

– Tilbudet er på bordet

Neste
Neste

Én Premier League-klubb stemte mot VAR