Dette er Premier League-historiens beste midtbaneduoer

viasport

En solid midtbaneduo er helt avgjørende for suksess, og i Premier League har vi sett noen av de aller beste i historien. Men hvem er den aller beste? Alan Shearer og Micah Richards gir deg svaret.

I Premier League har diskusjoner om de største sentrale midtbanesamarbeidene alltid vært engasjerende og tankevekkende, gitt ligaens historie med å vise frem noen av de mest talentfulle spillerne som har preget spillet. Fra nasjonale legender som Steven Gerrard og Frank Lampard til internasjonale stjerner som Cesc Fabregas og Luka Modric, har den engelske toppdivisjonen sett et utvalg av midtbanemaestroer. Imidlertid brakte fotballekspertene Micah Richards og Alan Shearer sin ekspertise til bordet i en episode av Match of the Day Top 10-podcasten, der de rangerte sine topp sentrale midtbaneduoer i Premier League-historien, noe som førte til noen interessante konklusjoner.

Richards og Shearer, begge hyllet for sine fotballinnsikter, var overraskende enige om sine topp fem valg, noe som indikerer en sjelden konsensus om dette omstridte temaet. Øverst på listene deres var Manchester Uniteds Paul Scholes og Roy Keane, hyllet som det essensielle midtbanesamarbeidet. Deres tid sammen brakte Manchester United seks Premier League-titler og tre FA-cuper over 12 sesonger, noe som understreker deres dominans og samspill på banen. Richards støttet dem entusiastisk, og understreket deres felles prestasjoner, og Shearer gjentok dette synet, og roste duoen for perfekt harmoni.

Debatten rundt den beste midtbanespilleren i Premier League-historien sirkler ofte tilbake til Gerrard, Lampard og Scholes. Likevel, foreslo Richards at Kevin De Bruyne, Manchester Citys midtbanedynamo, er på randen av å overgå disse legendene. Med 243 ligakamper, 64 mål og imponerende 105 assist, er De Bruyne raskt i ferd med å innhente Ryan Giggs' rekord, til tross for å spille nesten 400 færre kamper. Richards hevdet, "Hvis han har et par sesonger til i Premier League, vil han bli den beste noensinne, nettopp ved å overgå Steven Gerrard." Shearer, vanligvis en til å utfordre, fant seg selv i enighet, og roste De Bruynes allsidighet og hans drømmeaktige evne til å forsyne spisser med upåklagelige sjanser.

viasport

Blant deres valg anerkjente Richards og Shearer også det eksepsjonelle duoen av N'Golo Kante og Danny Drinkwater, som spilte avgjørende roller i Leicester Citys eventyrlige Premier League-seier i 2015-16 sesongen. Til tross for å rangere dem som nr. 10, taler anerkjennelsen volumer om deres innvirkning. Gary Lineker, en Leicester City-entusiast, singlet ut Kante for ros, og foreslo humoristisk et "Kante og Kante"-samarbeid ville være uslåelig, og fremhevet Kantes bemerkelsesverdige evne til å dekke bakken som om han var to spillere.

Topp 10-listene som Richards og Shearer ga, viser en blanding av erfarne mestere og samtidige maestroer, noe som reflekterer den utviklende naturen til midtbanens fortreffelighet i Premier League. Fra de dynamiske duoen av Vieira og Petit til de nyere partnerskapene som De Bruyne og Fernandinho, feirer disse rangeringene de strategiske hjertene av fotballag, hvor kamper ofte vinnes eller tapes. Deres valg, selv om de er subjektive, tilbyr et fascinerende innblikk i egenskapene som definerer elite sentrale midtbanesamarbeid: visjon, arbeidsrate, taktisk kløkt og, kanskje viktigst, gjensidig forståelse og respekt på banen.

TOPP 5 MIDTBANEDUOER I PREMIER LEAGUE

Micah Richards og Alan Shearer var begge to enige om topp 5 på sine lister, og den ser ut som følger:

  1. Roy Keane & Paul Scholes, Manchester United

  2. Kevin De Bruyne & Fernandinho, Manchester City

  3. Rodri & Ilkay Gundogan, Manchester City

  4. Paul Scholes & Michael Carrick, Manchester United

  5. Frank Lampard & Michael Essien, Chelsea

Forrige
Forrige

Den viktigste brikken i Postecoglous puslespill

Neste
Neste

Har skrevet kontrakt med McLaren til 2030