Fra varme Brasil til iskalde Premier League

viasport

Reisen fra Flamengo i Brasil til Wolves i Premier League og debuten på det brasilianske landslaget har gått fort for Joao Gomes.

João Gomes har utmerket seg som en fremragende midtbanespiller i Premier League, spesielt i sin rolle hos Wolverhampton Wanderers. Fra sine ydmyke begynnelser hos Flamengo i hjemlandet Rio de Janeiro, var Gomes' reise til engelsk fotball preget av ambisjon og tilpasningsevne. Hans betydelige bidrag har ikke bare gledet Wolves-fans, men har også fanget oppmerksomheten til trenerne på Brasils landslag.

Gomes' fotballrøtter går tilbake til Flamengo, hvor han først trådte inn i rampelyset under en Copa Libertadores-kamp i oktober 2020. Hans prestasjoner i turneringen førte til slutt Flamengo til seier, og han tjente påskjønnelse og oppmerksomhet fra europeiske klubber. Blant de interesserte var Wolves, som opprinnelig hadde sett på River Plates Enzo Fernandez, men som valgte Gomes etter å ha gått glipp av førstnevnte til Benfica.

Slet med å puste i den kalde britiske vinterlufta

Overgangen til Premier League var ikke uten utfordringer for Gomes. Ved å flytte fra Brasils sommer til den strenge engelske vinteren, stod han overfor vanskeligheter som gikk utover klimaet. "Kulden!" utbrøt Gomes i et intervju med Globo Esporte. "Jeg hadde vanskeligheter med å puste; du kjenner det i lungene dine." I tillegg la språkbarrierer til et ekstra kompleksitetslag i hans tilpasning, med Gomes som innrømmet, "Mitt engelsk er fortsatt ikke godt," men understreket den samarbeidende innsatsen i kommunikasjon innen fotballkretser.

På banen slet Gomes i begynnelsen med intensiteten og fysikken i engelsk fotball. Han bemerket, "Andre spillere ville komme og stjele ballen fra meg som om jeg var et barn." Han anerkjente også behovet for å justere sin spillestil, og sa, "Jeg hadde for mange berøringer på ballen," noe som kunne forstyrre lagets dynamikk. Hans tilpasning innebar å bli mer smidig og besluttsom, noe som markant forbedret spillet hans.

Til tross for disse hindringene, fant Gomes raskt sin plass hos Wolves, spesielt ved å utnytte sine defensive ferdigheter finslipt i Flamengos angrepsorienterte oppstilling. Denne balansen ga ham mer frihet på banen hos Wolves, hvor han blomstret ved å koble seg godt med lagkameratene sine. “Jeg har mer frihet fordi jeg har et forhold til resten av midtbanen. Når jeg går fremover, vil de andre bli tilbake, og omvendt,” forklarte han.

viasport

Hans gjennombruddsopptreden kom i en kamp mot Tottenham Hotspur i februar, der han scoret to ganger og ledet laget sitt til en overraskende 2-1 seier. Denne skildringen av ferdighet og besluttsomhet ble vitnet av Brasils daværende trener Dorival Junior, som Gomes tidligere hadde hatt suksess under hos Flamengo. Hans dyktighet i den kampen sikret ham en debut for Brasil mot England, der han ble rost som "pitbullen på Wembley" av tidligere VM-vinnende ving Denilson.

Beundringen for Gomes strekker seg utover hans klubb, med spekulasjoner om interesse fra Manchester United. Gitt deres behov for robuste midtbanespillere, kunne Gomes være en verdifull ressurs. Når han reflekterer over sin reise og tilpasningsevnen han har vist, virker Gomes godt forberedt på eventuelle fremtidige utfordringer i engelsk fotball, og han spøker med sin tilpasning til det kalde været – en nødvendighet dersom han skulle flytte til Manchester.

Totalt sett er João Gomes' fremgang fra et Flamengo-prospekt til en

fremtredende spiller i Premier League et bevis på hans ferdighet, besluttsomhet og evne til å tilpasse seg på de høyeste nivåene av fotball. Hans historie fortsetter å inspirere mens han navigerer sin karriere i en av verdens mest konkurransedyktige ligaer.

Forrige
Forrige

Hamilton: – Stort steg i riktig retning

Neste
Neste

Kaotisk kvalifisering ga spennende sprint-grid