– Fotball er for alle, og vi har ikke noe rom for rasisme!

viasport

Tottenham Hotspur-midtbanespilleren Yves Bissouma støttet nylig Premier Leagues initiativ No Room For Racism og understreket fotballens inkluderende natur og nødvendigheten av å bekjempe diskriminering.

Sammen med håpefulle unge fotballspillere fra ulike områder i London kjempet Bissouma for likestilling både på og utenfor banen under en turnering arrangert av Tottenham Hotspur Foundation.

Kampanjen No Room For Racism, som varte fra 6. til 15. april, understreker den kollektive innsatsen fra Premier League, klubbene og spillerne for å konfrontere alle former for fordommer. Spurs' engasjement for saken ble tydeliggjort under deres nylige 3-1 seier over Nottingham Forest, som ble utpekt som deres dedikerte No Room For Racism-kamp.

Turneringen, som ble arrangert på Douglas Eyre Sports Centre i øst-London, inneholdt intense kamper mellom tolv lag med spillere under 18 år fra nærliggende samfunn. Midt i den konkurransepregete handlingen deltok deltakerne i en workshop designet for å øke bevisstheten, med en straffesparkkonkurranse sammenkoblet med pedagogiske elementer fra anti-rasismeorganisasjonen Kick It Out.

Ikke minst kulminerte turneringen i seier for Spurs Foundation's Premier League Kicks-lag, med Bissouma som observerte begivenhetene med stolthet. I etterkant av arrangementet understreket den maliske landslagsspilleren betydningen av inkludering i fotballen og uttalte: "Det er viktig å spre budskapet om at fotball er for alle, og at vi ikke har rom for rasisme."

Ved å anerkjenne mangfoldet blant Spurs-spillerne feiret Bissouma enheten som er skapt av spillere fra ulike bakgrunner, forent under banneret til én klubb. Han uttrykte sin beundring for Premier League og dens initiativer og bekreftet: "Kampanjer som No Room For Racism er et eksempel på hvorfor det er verdens beste liga."

viasport

I tråd med Bissoumas synspunkter understreket Marquez, en deltaker fra Spurs Foundation Premier League Kicks-laget, kampanjens innvirkning som ble muliggjort av Premier Leagues omfattende plattform. Mot bakgrunnen av fellesskap og konkurranse fungerte arrangementet som en plattform for å danne nye forbindelser og fremme en følelse av tilhørighet blant deltakerne.

Organisert under Foundations Premier League Kicks-program illustrerte turneringen initiativets bredere mål om å adressere rasisme i fotball og å styrke unge mennesker til å kjempe mot diskriminering. Ved å bruke fotball som et katalysator for positiv endring søker Premier League Kicks å løfte samfunn og dyrke talent i regioner som står overfor sosioøkonomiske utfordringer.

Omari Chambers-Alert, koordinator for Foundation-programmet, roste turneringens blanding av konkurranse og utdanning og fremhevet dens transformative innvirkning på deltakerne. Samspillet med representanter fra rettshåndhevelse og veldedighetsorganisasjoner beriket opplevelsen ytterligere og forsterket Foundations forpliktelse til mangfold og inkludering.

I essens symboliserer Bissoumas deltakelse i No Room For Racism-turneringen fotballens potensiale som en forenende kraft og understreker de pågående anstrengelsene for å utrydde diskriminering og sikre at den vakre sporten forblir åpen og tilgjengelig for alle.

Forrige
Forrige

Én seier unna udødelighet

Neste
Neste

Mbappé vil tyvstarte rivaliseringen med Barcelona