Én seier unna udødelighet

Xabi Alonsos Bayer Leverkusen er nå bare én seier unna klubbens første Bundesliga-tittel. Og de kan også klare noe Bayern München eller noe annet lag aldri har klart før dem, å gå ubeseiret gjennom gullsesongen.

Bayer Leverkusen har under ledelse av Xabi Alonso satt en ny standard i Bundesligaens historie ved å oppnå en rekordbrytende ubeseiret rekke på tvers av alle konkurranser i 2023/24-sesongen. Rekken er nå oppe i 41-kamper uten nederlag, som overgår den tidligere rekorden holdt av Hansi Flicks Bayern München-lag fra 2020 til 2021 som klarte 33 strake kamper uten tap. Dette understreker en ekstraordinær dominans i tysk fotball.

Denne sesongen har vært intet mindre enn spektakulær for Die Werkself, med bemerkelsesverdige høydepunkter inkludert en triumferende DFB Cup-semifinale mot Fortuna Düsseldorf, som utvidet deres ubeseirede rekke til 40 kamper før deres seier over Union Berlin på kampdag 28 dyttet tallet til 41. Reisen har vært preget av en rekke dramatiske avslutninger — fra en derbyseier i Köln til et forbløffende comeback mot Qarabağ i UEFA Europa League runde 16, og en 3-2 seier over Freiburg på kampdag 26 som understreket deres ustoppelige jakt på et første Bundesliga-tittel.

viasport

Leverkusens evne til å rive seieren ut fra nederlagets kjeft, spesielt tydelig i deres siste-minutt seier over Hoffenheim, har ikke bare satt dem 13 poeng foran de regjerende mesterne Bayern München, men har også brakt dem til randen av å løfte det ettertraktede Meisterschale. Med bare fire uavgjorte i 28 ligakamper, kan Leverkusen skilte med klubbrekorder for både poeng og mål på dette stadiet av sesongen, med henholdsvis 76 og 69.

Merkelig nok står Leverkusen som det eneste laget i Europas topp fem ligaer, i følge UEFA-koeffisienten, som ennå ikke har opplevd nederlag i den nåværende kampanjen. Suksessen denne sesongen er en betydelig avvik fra klubbens historiske fortelling om nesten-seire, inkludert andreplass i fem Bundesliga, tre DFB Cup, og en UEFA Champions League. Dette har merket dem med kallenavnene ‘Neverkusen’ og ‘Evige brudepiker’. Imidlertid, med sin nåværende form, er Alonsos tropp klar til å kaste disse etikettene en gang for alle, bygge på grunnlaget av sine tidligere prestasjoner, 1987/88 UEFA Cup og 1992/93 DFB Cup seire, for å skape en ny arv av triumf.

I tillegg til dette er også Bayer Leverkusen med i UEFA Europa League, hvor de møter West Ham i kveld. Leverkusen er blant de største favorittene til å vinne hele turneringen. Mange drømmer om et møte med Xabi Alonsos gamle klubb Liverpool i finalen.

En ting er uansett sikkert: Xabi Alonso vil for alltid huskes i Leverkusen for sin eventyrlige første sesong som manager etter han har sikret klubbens første Meisterschale. Skulle han i tillegg klare en ubeseiret sesong eller triumf i Europa, eller kanskje begge deler, så går det inn i historiebøkene som en av de største sesongene fra en manager noen sinne, uansett klubb og liga.

Forrige
Forrige

Ingen garanti for at Ferrari har løst problemet

Neste
Neste

– Fotball er for alle, og vi har ikke noe rom for rasisme!