Formel 2 etter 2 løp: Team for team

viasport

Zane Maloney leder Formel 2 etter de første løpshelgene

Med to løpshelger på rad ble det en intens start for Formel 2. Nå har de en ukes pause, og vi tar en gjennomgang av hva som har skjedd så langt.

I takt med at 2024-sesongen i Formel 2 utfolder seg, blir det konkurransemessige landskapet tydeligere etter to runder med racing som testet lag og førere på baner som krevde både høy degradering og høye hastigheter. Det nylige arrangementet i Jeddah har gitt ytterligere innsikt, og vist endringer i lagprestasjoner og fremvoksende utfordrere.

Rodin Motorsport forblir en formidabel kraft tidlig i sesongen, takket være Zane Maloneys motstandsdyktighet. Til tross for en utfordrende kvalifisering som plasserte ham på 16. plass, kjempet Maloney seg tilbake med besluttsomhet og sikret en fjerdeplass i Sprintløpet og en syvende i Hovedløpet, noe som understreker Rodin Motorsports konkurransekant med 2024-bilen. Lagets konsekvente prestasjon, spesielt med Maloney i spissen, posisjonerer dem som sterke utfordrere når de setter kursen mot Albert Park, en gatebane som lover å være en ny kritisk test av deres dyktighet.

Invicta Racing har vist en bemerkelsesverdig snuoperasjon fra deres 2023-kampanje, og demonstrert både hastighet i kvalifisering og sterk løpsytelse. Kush Maini, som representerer Invicta og Alpine Academy, strålte sterkt og tok sitt første podiumplassering for sesongen med en andreplass. Denne prestasjonen signaliserer Invictas potensial til å tett utfordre lederne, med Gabriel Bortoleto som sikter på å slå tilbake i Melbourne, en bane som holder kjære minner om hans F3 Hovedløpsseier.

MP Motorsport har markert seg som en sterk utfordrer, med Dennis Hauger som imponerer med to påfølgende podieplasseringer, inkludert en seier i Sprintløpet. Haugers prestasjoner plasserer ham fremtredende i Førermesterskapet og signaliserer en lovende start for MP Motorsport med 2024-bilen. Til tross for utfordringene rookie Franco Colapinto møtte, indikerer lagets samlede ytelse at de er godt posisjonert for å utnytte de kommende løpene, spesielt i Melbourne hvor Hauger tidligere har triumfert.

Dennis Hauger har stått på seierspallen i halvparten av løpene så langt

Hitech Pulse-Eight har blitt fremhevet av den eksepsjonelle prestasjonen til rookie Paul Aron, sammen med Amaury Cordeels strategiske kjøring til en femteplass i Hovedløpet. Deres innsats viser Hitechs solide start på sesongen, med begge førerne som demonstrerer tilpasningsevne og konkurranseevne, noe som lover godt for deres utsikter i kommende løp.

Van Amersfoort Racing opplevde et gjennombrudd med Enzo Fittipaldis strålende seier i Hovedløpet, drevet frem av et dristig forbikjøringsmanøver som viste hans hastighet og ferdigheter. Rafael Villagómez' comeback for å score poeng etter en utfordrende start legger til lagets momentum når de klatrer i mesterskapsstillingene, og signaliserer deres voksende konkurranseevne.

Campos Racing møtte tilbakeslag i Jeddah, med kun en poengplassering i bagasjen. Laget ser fram til å samle seg og utnytte de kommende løpene for å komme tilbake fra utfordringene de møtte og forbedre sin posisjon i det svært konkurransedyktige feltet.

DAMS Lucas Oil fortsetter å vise konsekvens, med Jak Crawford og Juan Manuel Correa som sikter på å bygge på sine prestasjoner og utnytte det nye bilens potensial i de kommende rundene, spesielt i Melbourne hvor Crawford tidligere har utmerket seg.

ART Grand Prix møter tidlige utfordringer i sesongen, med Victor Martins og Zak O’Sullivan som streber etter å overkomme tilbakeslag og utnytte potensialet i 2024-bilen for å returnere til konkurransens front.

viasport

Kimi Antonelli har levert en god sesongstart

PREMA Racing navigerte Jeddah-helgen med besluttsomhet, da Andrea Kimi Antonelli bar lagets håp med solide poengplasseringer, til tross for fraværet av lagkamerat Oliver Bearman. Laget forblir optimistisk, og ser frem til de kommende løpene som muligheter til å vise sin styrke.

Trident viste forbedret tempo til tross for å ha møtt et tilbakeslag med en etterløpsdiskvalifikasjon. Lagets motstandsdyktighet, spesielt vist av Richard Verschoors comeback for å score poeng, indikerer deres potensial til å sterkt utfordre i de kommende rundene.

PHM AIX Racing, med sin helt nye førerbesetning, viste løfte da Joshua Duerksen sikret en topp-10-plassering, og Taylor Barnard konsekvent presterte, noe som fremhever lagets potensial for vekst og konkurranseevne i sesongen som kommer.

Ettersom Formel 2 setter kursen mot Melbourne, antyder de tidlige dynamikkene en sesong fylt med intens rivalisering, strategiske kamper, og fremveksten av nye talenter, som lover spennende handling og uforutsigbare resultater i løpene som kommer.

Forrige
Forrige

Kampen om topp 4: United har de enkleste kampene

Neste
Neste

Ødegaard ledet Arsenal ut av 14 års tørke