Ferdig i West Ham

viasport

David Moyes ser ut til å bli erstattet av tidligere Real Madrid-manager.

West Ham United har offisielt annonsert at David Moyes vil forlate sin stilling som manager ved slutten av den nåværende sesongen. Moyes, som kom tilbake til West Ham i 2019, ser ut til å bli etterfulgt av tidligere Wolves-, Real Madrid- og Spania-manager Julen Lopetegui, som skal ha inngått en muntlig avtale om å ta over roret på London Stadium.

I løpet av sin tid i klubben har Moyes med suksess revitalisert West Ham og omformet dem fra å være nedrykkskandidater til å bli jevnlige konkurrenter om europeisk fotball. Under hans veiledning oppnådde laget tre sammenhengende sesonger med europeisk fotball, inkludert en bemerkelsesverdig sjetteplass i Premier League. Høydepunktet i Moyes' periode var da de vant Europa Conference League forrige sesong, klubbens første store trofé på 43 år.

Mens han reflekterte over sin tid i West Ham, uttalte Moyes: "Jeg har nytt fire og et halvt fantastiske år i West Ham, og klubben står sterkere enn da jeg kom tilbake i 2019. Da jeg ble med i West Ham for andre gang, var klubben nær nedrykksstreken, og det har vært en fantastisk reise å ha oppnådd tre sammenhengende sesonger i Europa." Han uttrykte videre sin takknemlighet overfor spillerne for deres støtte og de felles suksessene de oppnådde.

Beslutningen om at Moyes skulle forlate var gjensidig. Kontrakten hans utløper denne sommeren, og hverken klubben eller Moyes ønsket å forlenge den avtalen. West Ham har lett etter en erstatter en god stund allerede, og Lopetegui peker seg ut som en både en fremragende kandidat og det sikreste navnet til å få jobben. Dette manager-skiftet kommer i en turbulent tid for klubben, som har møtt kritikk for sin spillestil og skuffende resultater i siste del av denne sesongen, inkludert et alvorlig 5-0 tap mot Chelsea nylig.

viasport

Til tross for utfordringene har Moyes' bidrag til klubben vært betydelig. David Sullivan sitter i styret i West Ham og uttrykte dyp takknemlighet for Moyes' innsats og sa: "David har vært ansvarlig for en periode med stor fremgang og suksess i vår historie, og vi er ekstremt takknemlige for alt hans harde arbeid, engasjement og dedikasjon til rollen." Sullivan fremhevet også Moyes' profesjonalitet og den respekten han har, og la til: "Han fortjener å bli holdt i høyeste aktelse for tjenesten han har gitt til West Ham United, og vi ønsker ham all suksess i fremtiden."

Klubben planlegger en passende avskjed for Moyes under deres siste hjemmekamp i sesongen mot Luton. Her vil både fansen og klubben å vise sin takknemlighet for hans bidrag. Når det gjelder Lopetegui, vil hans tidligere erfaring med Wolves og bemerkelsesverdige klubber som Real Madrid og det spanske landslaget være avgjørende når han trer inn i sin nye rolle, med oppgaven å lede West Ham gjennom sitt neste kapittel, og forhåpentligvis ta det neste steget i utviklingen.

Forrige
Forrige

En av Europas mest komplette spisser

Neste
Neste

Dette laget ønsker De Zerbi å lede neste sesong