Dette laget ønsker De Zerbi å lede neste sesong

viasport

Brightons karismatiske manager jaktes av mange store klubber. Nå har han selv sagt hvor han ønsker å være neste sesong.

Roberto De Zerbi, den innflytelsesrike manageren for Brighton & Hove Albion, har uttrykt et klart ønske om å forbli i klubben, til tross for spekulasjoner om hans fremtid. I et åpent intervju med Sky Sports og under møter med klubbens ledelse, inkludert eier Tony Bloom og administrerende direktør Paul Barber, delte De Zerbi sine intensjoner.

Siden han overtok i 2022, har De Zerbi vært avgjørende for å transformere Brightons spillestil, og ledet dem til en imponerende sjetteplass i forrige sesong. Hans forpliktelse til en spennende fotballstil har ikke bare vunnet ham anerkjennelse, men også tiltrekket seg interesse fra andre toppklubber både i Premier League og internasjonalt.

"Vi skal snakke med Tony," sa De Zerbi, og reflekterte over sin kjærlighet til klubben. "Jeg tror jeg vil bli i Brighton fordi jeg elsker spillerne mine, byen og klubben vår."

Hans beslutning om å bli vil i stor grad avhenge av klubbens evne til å opprettholde en robust spillerstall som kan møte kravene hans taktikk stiller. De Zerbi poengterte viktigheten av å ha en stall som muliggjør rotasjon, for å holde spillerne friske gjennom hele sesongen.

"Stallen vi hadde ved sesongstart var tilstrekkelig for konkurranse. Å kunne rotere spillere betyr at du kan takle sesongens avgjørende faser på en bedre måte," forklarte han. Han påpekte hvordan nøkkelspillere som Pascal Gross, Lewis Dunk, Danny Welbeck, Jan Paul van Hecke og Billy Gilmour har måttet spille konsekvent over flere måneder, og la til, "Det er naturlig å nå mars og april i ikke optimal tilstand."

viasport

Til tross for utfordringene, er De Zerbis lidenskap for Brighton og deres fotballfilosofi fortsatt sterk. "Jeg fortalte fansen i møtet at så lenge jeg er lykkelig, finnes det ingen klubb som kan få meg til å bytte lag. Men jeg vil alltid beholde min lidenskap," bemerket han, og understreket sin emosjonelle tilknytning til klubben og fellesskapet.

Den italienske treneren tok også opp klubbens begrensninger og forventninger, og anerkjente Brightons status og driftspolitikk. "Vi må huske at vi er Brighton. Vi er ikke et topplag. Vi må akseptere vår politikk i klubben fordi vi elsker å jobbe her, men hvis vi kan konkurrere på et høyere nivå, skal vi gjøre det uten problemer," la han til.

Med tanke på sin periode og det båndet han har dannet med klubben, sa De Zerbi, "Jeg jobber med alle mine kvaliteter. Jeg har dedikert ett og et halvt år til å tenke kun på Brighton. Vi har skapt historie sammen – ikke bare spillerne, staben eller klubben, men alle sammen."

Til slutt forblir De Zerbi forpliktet til Brighton, drevet av en blanding av profesjonell ambisjon og personlig affeksjon for klubbens ethos. "Jeg lider fordi jeg er sulten. Når jeg tenker på hva som var drømmen min før sesongen, føler jeg smerte. Jeg kan ikke være sint fordi jeg vet at jeg har gitt alt sammen med spillerne og klubben. Vi gjorde feil, men feil er en del av fotball og livet," innrømmet han, og antydet sin ustoppelige jakt på suksess og forbedring.

Forrige
Forrige

Ferdig i West Ham

Neste
Neste

Kan bli en av sommerens største signeringer