Ferdig i Alpine

viasport

Krasjen i Monaco fikk konsekvenser for Esteban Ocon, som nå går en usikker F1-fremtid i møte.

Silly Season i Formel 1 fortsetter med full styrke. Nå er enda en rutinert fører ledig på markedet for neste sesong, og kampen om setene spisser seg ytterligere til med nyheten om at Esteban Ocon er ferdig i Alpine etter sesongen.

Esteban Ocon er bare 27 år gammel, så han vil ha mange år foran seg i Formel 1. Han er to år yngre enn Carlos Sainz og syv år yngre enn Valtteri Bottas for eksempel, to andre førere som er hete poteter i førermarkedet om dagen. Likevel har Ocon rukket å kjøre over 150 Grand Prix før han er tilgjengelig på markedet. Han har også vunnet løp, noe som også teller mye i Formel 1.

I tillegg betyr dette at nok et sete er ledig. Både Sainz og Bottas, i tillegg til veldig mange andre, vil garantert forhøre seg om mulighetene for en fremtid med Alpine som arbeidsgiver. Selv om Alpine sliter med tempoet i bilen denne sesongen er de noe så sjeldent som et fabrikksteam i den forstand at de både utvikler bil og motor selv. Med unntak av Ferrari, Mercedes og til dels Red Bull er alle de andre teamene kundeteam som kjøper sine motorer fra andre team.

Slo Fernando Alonso

viasport

Det er mange faktorer som spiller inn når et team velger å tilby en fører kontrakt for et sete, men om man kun ser på rent tempo på banen har Esteban Ocon en meget sterk posisjon i forhandlingene. Og Formel 1 handler tross alt om å komme først til mål.

Ocon hadde selveste Fernando Alonso som teamkamerat i to sesonger i Alpine. Av de to var det bare Ocon som klarte å vinne løp. I deres siste sesong sammen var Ocon best sammenlagt. I den første klarte Ocon å slå Alonso i åtte av løpene på kalenderen. Totalt over de to sesongene de fikk sammen hentet Ocon flere poeng enn den doble verdensmesteren fra Spania.

Likevel, det som kan gjøre at Esteban Ocon kan få problemer med å sikre et sete for neste sesong er at han etterhvert har opparbeidet seg et rykte for å være vanskelig å jobbe og samarbeide med. Det var gnisninger mellom han og Sergio Perez da de kjørte sammen i Force India, det var ikke rolige farvann mellom han og Alonso og det har vært alt annet enn stille i gangene med Ocon og Gasly.

Ocon har også begynt å gjøre en vane av å tape disse duellene, noe som tyder på at han kan være en håndfull også for resten av teamet. Han ble satt på sidelinjen da valget sto mellom han og Perez, selv om det var liten tvil om hvem som var den raskeste av de to. Det blir sagt at Ocon var en betydelig årsak til at Alonso byttet team. Og nå er det Gasly som beholdes når Ocon nok en gang settes igjen på fortauet.

Forrige
Forrige

Vil ha Tsunoda for 2025-sesongen

Neste
Neste

Vårrengjøring på Emirates