Erling Braut Haaland ikke med på årets lag

viasport

Han har toppscorertittelen i lomma, men det er ikke nok til å ta en plass på årets lag i Premier League, i følge ekspert. Har han rett?

De to kjente ekspertene til britiske Sky Sports, Gary Neville og Jamie Carragher, har satt opp sine forslag til årets lag i Premier League. De vet godt hva som kreves for å komme med på årets lag. Begge to har blitt valgt inn til utallige ekspert-lag og også de offisielle lagene i løpet av sine lange karrierer.

Gary Neville har valgt Erling Braut Haaland på topp på sitt lag. Han begrunner valget slik:

– Dette er en spesiell spiller. En av de beste i verden. Han vil dominere verdensfotballen i 5-6 år fremover med målene han scorer, så han må være der. Hver eneste klubb i ligaen ville valgt Haaland om de kunne valgt en spiss.

Jamie Carragher derimot, er uenig. Ikke i begrunnelsen til Neville, men han påpeker at det handler ikke om hvem som er den beste spissen men hva som har blitt prestert denne sesongen. Carragher har valgt Ollie Watkins, og forklarer hvorfor:

– Det er ikke så stor forskjell på tallene til de to om du tar med assists. Watkins spiller for Villa, Haaland spiller for City. Vi vet at Haaland er den beste spissen, men denne sesongen har Haaland skuffet i de store kampene. Han har slitt mot de beste forsvarerne.

viasport

Tallenes tale støtter både Gary Neville og Jamie Carragher. Erling Braut Haaland er på vei til å bli toppscorer for andre sesong på rad. Han har levert 25 scoringer og fem målgivende. Cole Palmer har 21 mål og kan ta han igjen, det er to kamper igjen for begge lag. Det samme gjelder svenske Alexander Isak med 20 scoringer.

Men legger vi sammen mål og målgivende pasninger har Ollie Watkins bedre tall. Hans 19 scoringer og 13 assists blir til 32 direkte involveringer i mål, som er to mer enn Haalands 30. Det er også et godt poeng at City har scoret 15 mål fler denne sesongen, så tilgangen er bedre som spiss for Pep Guardiolas lag enn den er for Unai Emerys lag.

En både Jamie Carragher og Gary Neville er helt enige om er Martin Ødegaard. Han er bankers på begge lag, og vil antagelig være det på de aller fleste eksperters lag i dagene som kommer. Gary Neville peker ut Martin Ødegaard som årets beste spiller i Premier League, noe det er vanskelig å være alt for uenig i etter prestasjonene nordmannen har levert.

Forrige
Forrige

Verstappen vil la unge talenter følge i hans fotspor

Neste
Neste

Kommer med store oppgraderinger denne helgen