Kommer med store oppgraderinger denne helgen

viasport

Sesongstarten har vært begredelig, men med oppgraderinger på vei kan det endre seg allerede til helgen.

Sauber planlegger å introdusere betydelige oppdateringer under det kommende Emilia Romagna Grand Prix i Italia, ifølge teamrepresentant Alessandro Alunni Bravi. Disse viktige oppgraderingene skal bidra til å løse problemer særlig rundt det som påvirker pitstopene. Disse har på ingen måte vært i nærheten av hva som er forventet av et Formel 1-team denne sesongen.

Til tross for sitt potensial har Sauber-førerne Zhou Guanyu og Valtteri Bottas slitt med å skaffe poeng så langt denne sesongen. Tekniske problemer med det nye utstyret som ble introdusert i vinter har ofte stoppet løpene deres, spesielt når hjulmuttere kryssgjenges under dekkskift. Disse mekaniske tilbakeslagene har sendt begge førerne til bakre del av feltet, langt unna det som var ambisjonene ved sesongstart.

Problemet ble godt illustrert under Australias Grand Prix, der en feil ved pitstop som varte over 30 sekunder førte til en bot for Sauber, etter at en hjulmutter rullet ut i hurtigfeltet. Med tanke på de tilbakevendende problemene, delte Bottas lagets følelser: "Vi står i dette sammen. Jeg var skuffet, men hele laget var skuffet fordi slike ting burde ikke skje. Så vi tar det definitivt på alvor og det er nå en prioritet å få ordnet dette."

viasport

Under Miami Grand Prix fortsatte problemene. Zhou, som forsøkte en offensiv taktikk på myke dekk etter en periode med sikkerhetsbilen på banen, klarte ikke å matche rivalene til tross for dekk-fordelen han burde hatt. Alunni Bravi innrømmet lagets frustrasjon, "Jeg tror at strategien for å sette på myke dekk var den riktige, vi hadde ikke dekkslitasje," sa han. Han innrømmet imidlertid at til tross for ulike strategiske justeringer og dekkblandinger, var de ønskede resultatene uoppnåelige.

Alunni Bravi understreket viktigheten av de kommende endringene: "Vi har viktige oppgraderinger til Imola. Ikke bare for å løse floken ved pitstop, der har vi alle delene på plass for å løse problemet."

Han utdypet videre på effekten av disse oppgraderingene og antydet at de kan komme til å definere Saubers prestasjoner i de kommende løpene. "Jeg tror dette vil være avgjørende for de neste tre-fire løpene og mulighetene våre til å score poeng.”

Svaret får vi allerede til helgen. Da kjøres Emilia Romagna Grand Prix, best kjent som Imola i gang. Første trening starter rett etter barnetoget er ferdig på 17. mai, klokken 13:30. Kvalifiseringen kjøres lørdag ettermiddag klokken 16:00 og søndag 19. mai klokken 15:00 er det duket for Grand Prix.

Forrige
Forrige

Erling Braut Haaland ikke med på årets lag

Neste
Neste

– Jeg skal være tidenes største Spurs-fan!