England får regel-hjelp før EM

viasport

Skader på nøkkelspillere har gitt Englands landslagssjef Gareth Southgate mye hodebry. Nå kan en viktig regelendring lette på den byrden.

Englands utsikter for Euro 2024 fikk et betydelig løft ettersom UEFA forventes å godkjenne en viktig endring i reglene for troppsstørrelse denne sommeren. I et trekk som sannsynligvis vil bringe lettelse til nasjonale lag, vil tropper nå få lov til å inkludere opptil 26 spillere, en økning fra den tradisjonelle grensen på 23.

Denne endringen, som ventes å bli offisielt bekreftet av UEFA, er i tråd med midlertidige tiltak sett i nylige store turneringer. For eksempel tillot både Euro-turneringen i 2020—utsatt til 2021 på grunn av COVID—og verdensmesterskapet i Qatar økte troppsstørrelser under eksepsjonelle omstendigheter. Justeringen for det kommende mesterskapet kan imidlertid sette en presedens for fremtidige konkurranser, og reflekterer en endring mot å imøtekomme lagene midt i hyppige skadekriser.

Beslutningen kommer som en gave spesielt for England, som har vært plaget av en rekke skader blant nøkkelspillere. Figurer som Reece James, Marc Guehi, Levi Colwill, Luke Shaw, og Kieran Trippier har alle møtt tilbakeslag, sammen med bekymringer om formen til John Stones, Bukayo Saka, og Harry Maguire. Disse problemene har utløst alarmer om lagets beredskap for det europeiske mesterskapet, og har ført til at Gareth Southgate, Englands manager, har argumentert for utvidelse av troppsstørrelser.

viasport

Southgate, som uttrykker lettelse og forventning til den kommende kampanjen, delte sin strategi for laguttak. «Det kommer virkelig an på hvor noen av skadene er, og også hvor mange spillere som er i de europeiske finalene,» uttalte han forrige måned, og understreket sitt ønske om å gi klare roller og forventninger til spillerne sine ved ankomst til landslaget.

Manageren har også planlagt å først navngi en 'treningsgruppe' som deretter vil bli trimmet ned før turneringen starter. Denne tilnærmingen tillater fleksibilitet i håndtering av spillerform og form i tiden som leder opp til konkurransen.

Englands åpningskamp i Euro 2024 er satt til 16. juni mot Serbia, og markerer en avgjørende test for Southgates tropp da de sikter på å utnytte den nylig godkjente troppsfleksibiliteten. Denne utviklingen forventes ikke bare å hjelpe i taktisk planlegging, men også i håndtering av de fysiske kravene som stilles til spillerne, og dermed forbedre lagets generelle evne til å prestere på høyeste nivå under det intense kampprogrammet i turneringen.

Denne regelendringen er et strategisk svar fra UEFA på de utviklende behovene i internasjonal fotball, der håndtering av spillernes helse har blitt en prioritet midt i de tettpakkede og strenge tidsplanene som spillerne møter med sine klubb- og landslagsforpliktelser.

Forrige
Forrige

Dette skal Lewis Hamilton gjøre etter Formel 1

Neste
Neste

Tittelkampen: Dette mener ekspertene