Dette skal Lewis Hamilton gjøre etter Formel 1

viasport

Han har ingen planer om å gi seg med det første, men når dagen kommer for å legge hjelmen på hylla har Lewis Hamilton planene klare.

Når Lewis Hamilton nærmer seg slutten på sin Formel 1-karriere, tenker han allerede på sine neste steg, med ambisjoner som lener seg mot film- og motebransjen. Hamilton, en erfaren F1-konkurrent siden 2007, har samlet en imponerende rekord med 104 pole positions og 103 Grand Prix-seire. Han har også matchet rekorden med syv verdensmestertitler under sitt opphold hos gigantene McLaren og Mercedes. Nylig signerte Hamilton med Ferrari for 2025, noe som vil forlenge hans racingkarriere til begynnelsen av 40-årene. Men den britiske racingikonet ser utover banen til hva livet har å tilby etter hans racedager.

I et intervju med GQ Magazine diskuterte Hamilton hvordan hans interesser utenfor racing har blitt en betydelig del av livet hans, og forbedret hans ytelse og bidratt til hans velvære. "Da jeg først kom inn i Formel 1, var det opp og stå, trene, kjøre-kjøre-kjøre-kjøre, ingenting annet," forklarte Hamilton. Han delte at en slik ensidig fokus ikke brakte lykke, noe som førte til en erkjennelse av nødvendigheten av balanse i livet og utforsking av lidenskaper utenfor hans profesjonelle bestrebelser.

Hamilton beskrev F1-verdenen som å være som en "snøkule" med begrenset eksponering for verden utenfor. Hans refleksjon over behovet for diversifisering kom fra hans interaksjoner med toppidrettsutøvere fra ulike idretter, som rådet ham om det riktige tidspunktet å trekke seg tilbake og viktigheten av å ha meningsfulle prosjekter etter pensjoneringen. Legender som Boris Becker, Serena Williams og Michael Jordan delte sine erfaringer med Hamilton, og understreket utfordringene de møtte med overgangen ut av sine idrettskarrierer.

Disse samtalene fikk Hamilton til å tenke dypt om sin fremtid. "Jeg ble alvorlig om å finne andre ting som jeg var lidenskapelig opptatt av," bemerket han. Hans interesser har ledet ham til å etablere sitt eget produksjonsselskap, Dawn Apollo Films, og til å samarbeide med den ikoniske motedesigneren Tommy Hilfiger på flere kolleksjoner. Disse tiltakene forbereder ham ikke bare for livet etter racing, men oppfyller også hans kreative og entreprenørmessige ånd.

Hamiltons nye retning i film er fremhevet av hans samarbeid med F1 og Apple Original Films om en uten tittel film om racingverdenen, med Brad Pitt i hovedrollen, regissert av Joseph Kosinski (kjent fra 'Top Gun: Maverick'), og produsert av kjente skikkelser som Jerry Bruckheimer og Chad Oman. Dette trekket indikerer hans seriøse engasjement for sine interesser utenfor racing.

Hamilton avsluttet, "Jeg er veldig ambisiøs, men jeg forstår at du ikke kan gjøre — faktisk, jeg tar det tilbake fordi jeg ikke tror på ordet 'kan ikke'. For å mestre noe, tar det 10 000 timer det krever. Åpenbart har jeg gjort det i racing. Det er ikke nok tid til å mestre alle disse forskjellige tingene." Dette tankesettet demonstrerer Hamiltons dedikasjon til å utmerke seg i nye felt akkurat som han har i racing, og sikrer at hans post-F1 karriere er like dynamisk og vellykket som hans tid på banen.

Forrige
Forrige

Chelsea med ny rekord ingen vil ha

Neste
Neste

England får regel-hjelp før EM