EM: England - Slovakia

viasport

Når skal de tre løvene våkne?

England har ikke tapt en kamp i EM, men slaktes likefullt av pressen i hjemlandet. Det er ikke måte på hvor tafatte og planløse laget fremstår, og alt er Gareth Southgates feil. Har de britiske pundits et poeng, eller glemmer de at England “alltid” sliter tidlig i mesterskap?

Dette er andre gang Gareth Southgate leder England og Three Lions i et europamesterskap. En funfact her er at England aldri har tapt en EM-kamp etter hverken ordinær tid eller ekstraomganger under Southgates ledelsse. De tapte finalen for tre år siden på straffer mot Italia. Southgate var også den første til å lede et engelsk landslag til seier i åpningskampen i et EM, en bragd han gjentok i årets mesterskap.

Har England levert varene, eller må vi ha førsteomgangen mot Serbia i hver omgang? Kravet til de engelske spillerne med Harry Kane i spissen er utvilsomt at det ikke holder å vinne, de må dominere og overbevise. Kanskje finner de mesterskapsformen i dagens kamp mot Slovakia?

Kampodds England - Slovakia: (H-U-B)

Norsk Tipping: 1,40 - 4,30 - 8,80
Unibet: 1,42 - 4,30 - 9,50
Coolbet: 1,47 - 4,25 - 9,50

Vi tror England vinner denne kampen komfortabelt. Det er ikke sikkert det kommer til å se så pent ut, men etter noen kamper med prøving og feiling i en del posisjoner og roller har Southgate stilt inn stemmeskruene litt bedre og løvene vil levere varene. Om Jude Bellingham finner tilbake til formen fra sin første omgang i mesterskapet kan England fint vinne 5-0, men kjenner vi dette laget rett så blir det en litt mer tafatt ettmålsseier.

Vi har også valgt oss ut et par spill som involverer mål og mangelen på mål for begge lag. Harry Kane er en scoringsmaskin av de virkelig sjeldne, men har så langt bare ett mål i mesterskapet. Det er sjelden kost for Kane å gå flere kamper uten nettkjenning, så i dag kommer det minst én scoring tror vi. Han har gjerne våknet til utslagsrundene i tidligere mesterskap også. Pluss at han tar straffene til England om de skulle få noen av dem.

Harry Kane til å score mål i løpet av ordinær tid

Norsk Tipping: 2,10
Epicbet: 2,10
Unibet: 2,15

England til å holde nullen (clean sheet) til ordinær tid
(Eventuelt Slovakia under 0,5 mål)

Norsk Tipping: 1,65
Epicbet: 1,73
Unibet: 1,66

Slovakia har ikke vist alt for store trusler foran mål så langt i mesterskapet. De har scoret ett mål i hver av sine kamper, men det tror vi ikke de kommer til å klare i dag. England har faktisk sett ganske solide ut bakover, og har bare sluppet inn det ene målet mot Danmark så langt. De har Kyle Walker til å løpe opp kontringer, og selv om de spiller uten venstreback har de klart å organisere seg fint. Om du er villig til å ofre noe på oddsen her kan du i stedet velge å spille ‘Begge lag scorer: Nei’ og sikre deg mot skrellen alle britiske eksperter mener vil komme.

Forrige
Forrige

EM: Spania - Georgia

Neste
Neste

EM: Tyskland - Danmark