Chelsea med ny rekord ingen vil ha

viasport

Det er ikke så mye å skryte av sportslig for Chelsea om dagen, men de setter likevel nye rekorder på pengebruk.

Chelsea har havnet under intenst søkelys etter avsløringen av alarmerende tall som satte en ny Premier League-rekord for de høyeste betalingene til agenter. Ifølge de siste dataene som er utgitt av Football Association, topper Chelsea listen med hele 75,1 millioner pund betalt til mellommenn mellom februar 2023 og februar 2024.

Klubben, som for tiden ligger midt på tabellen i Premier League under ledelse av Mauricio Pochettino, fikk sine økonomiske beslutninger fremhevet ettersom det totale Premier League-beløpet brukt på agenthonorarer oversteg 400 millioner pund. Chelseas bidrag til denne summen markerer en betydelig økning fra deres tidligere utgifter på 43,2 millioner pund, og skygger over selv Manchester City, som tidligere ledet med 51,6 millioner pund, men rapporterte en økt utgift på 60,6 millioner pund i de nyeste tallene.

Under eierskapet til den amerikanske milliardæren Todd Boehly, som kjøpte klubben i mai 2022 og planlegger å tre ned som styreleder i 2027, har Chelsea brukt over 1 milliard pund på spillerkjøp. Denne aggressive investeringsstrategien gjenspeiles også i deres lønnsutgifter, som nå har overskredet 400 millioner pund, og nådd 404 millioner pund. Dette tallet overgår det til andre toppklubber, inkludert Liverpool og Manchester United, selv om Manchester City forblir lederen med en lønningsliste på 422,9 millioner pund, forsterket av bonuser fra deres trippelvinnende sesong.

viasport

Til tross for disse utgiftene, avslører Chelseas nyeste finansregnskap et tap på 89,8 millioner pund for den siste sesongen. Dette tapet ble noe mildnet av en kreativ finansiell manøver som involverte salget av hotelleiendommer eid av klubben til søsterselskapet Blueco 22 Properties Ltd. Denne transaksjonen, behandlet som 76,5 millioner pund inntekt, illustrerer den komplekse finansielle ingeniørkunsten som brukes til å håndtere klubbens finanser.

Men disse finansielle taktikkene understreker utfordringene Chelsea står overfor i å overholde reglene for lønnsomhet og bærekraft (PSR), som de må adressere i den kommende sesongen. Klubben kan bli tvunget til å generere betydelige inntekter gjennom spillersalg før juni for å møte disse kravene. Til tross for disse finansielle pressene, forblir Boehly optimistisk om klubbens etterlevelse av finansielle regelverk, og bekrefter i regnskapet: "Klubben fortsetter å balansere suksess på banen sammen med de finansielle imperativene til å overholde UEFA og Premier League-finansreguleringer. Klubben har overholdt disse siden deres opprettelse i 2012 og forventer å gjøre det også i overskuelig fremtid."

Denne økonomiske rapporten plasserer Chelsea i et avgjørende veiskille, hvor ledelsens evne til å balansere ambisiøse fotballprestasjoner med strenge finansielle reguleringer vil være nøkkelen til klubbens suksess og bærekraft.

Forrige
Forrige

Andy Cole og John Terry valgt inn til Hall of Fame

Neste
Neste

Dette skal Lewis Hamilton gjøre etter Formel 1