Det mest målfarlige laget i Premier League

viasport

Vi har satt sammen et lag med de spillerne som overpresterer aller mest på sjansene de får. Dette laget her ville sørget for scoringer i hopetall!

Det er statistikk-sentralen Whoscored.com som har gjort analysene og samlet tallene som viser hvilke spillere som overpresterer sin xG mest. Oversatt til hvilke spillere som scorer på sjansene sine oftere enn hva gjennomsnittet ville gjort.

Og det er bare å slå fast med en eneste gang: Dette laget både kunne og ville antagelig vunnet ligaen, særlig om de hadde beholdt denne scoringsformen hele sesongen. Alt de mangler er…

KEEPER: INGEN

…en keeper. For det er ingen keepere som har overprestert på xG-tallene denne sesongen. Den eneste keeperen som har hatt en avslutning er Nick Pope, men han bommet på en sjanse verdt 0,04 xG, og har derfor underprestert.

FORSVAR: CRISTIAN ROMERO (SPURS)

Den hissige midtstopperen fra Argentina er kanskje kjent for å samle flere røde kort enn scoringer, men denne sesongen har Ange Postecoglou fått han til å bruke aggresjonen til gode formål, nemlig å få ballen i riktig nett. Det har blitt fire scoringer så langt, og ingen andre forsvarere i ligaen har flere. Det er heller ingen andre forsvarere som overpresterer xG like mye. Romero burde ha scoret 2,02 mål, men har altså fire.

FORSVAR: MARCOS SENESI (BOURNEMOUTH)

Enda en Argentiner. Er for øyeblikket ute med skade, men rakk å score tre mål ut fra en xG på 1,06. Overpresterer altså med 1,94.

FORSVAR: THIAGO SILVA (CHELSEA)

Veteranen fra Brasil fullfører en Sør-Amerikansk forsvarsrekke. Har omsider begynt å merke alderen, men ikke mer enn at han har klart å score to mål fra en samlet xG på 0,4!

MIDTBANE: DECLAN RICE (ARSENAL)

Nyter dagene og storspiller for Arsenal. Blir en viktig brikke også for England i sommerens EM-sluttspill, særlig om han fortsetter å utnytte sjansene som han har gjort så langt. Fem mål fra en samlet xG på bare 2,07 gir en finfin overprestering på 2,93!

MIDTBANE: MATHIAS JENSEN (BRENTFORD)

Burde kunne danne en fin midtbaneduo med Rice. Har overprestert xG’en med 2,54 så langt med sine tre scoringer. Han burde med andre ord stått uten mål denne sesongen.

viasport

MIDTBANE: MOHAMMES KUDUS (WEST HAM)

Har tatt Premier League med storm etter overgangen fra Ajax. Seks scoringer fra en xG på 3,30 vitner om gode avslutter-egenskaper. Mer enn nok til en fast plass på dette laget!

MIDTBANE: BERNARDO SILVA (MANCHESTER CITY)

Har også scoret seks mål, men burde ikke hatt så mange. Silva har overprestert xG med 2,75, så har doblet det forventede antallet nettkjenninger.

HØYRE VING: LEON BAILEY (ASTON VILLA)

Det har tatt tid for Leon Bailey å etablere seg skikkelig på Villa Park, men det hjelper å produsere mål i det tempoet han gjør. Har spilt langt under 1500 minutter, men allerede notert seg for 16 målpoeng. Åtte av disse har han satt i nettet selv, men det burde bare vært 4,61 mål i følge statistikken!

VENSTRE VING: HEUNG-MIN SON (SPURS)

Son har overprestert xG i årevis, og fjernet tvilen om om tilfeldighet i disse tallene for lenge siden. Noen er rett og slett mye bedre avsluttere enn gjennomsnittet, og Heung-min Son er muligens det klareste eksempelet på dette. Denne sesongen har det blitt fem mål mer enn hva “normale” angripere i Premier League ville klart. Overpresterer med hele 4,76 som nok en gang er mer enn alle de andre på dette laget.

SPISS: JARROD BOWEN (WEST HAM)

Toppscoreren på laget med sine 14 mål har bare fått sjanser som burde tilsvart 10,43 scoringer, så han overpresterer med 3,57. Dette tallet er nest høyest, kun slått av Heung-min Son.

Der har vi altså det mest målfarlige laget i Premier League. Og den mest målfarlige spilleren i Premier League. Sagt på en annen måte: Om det står om livet, og du kan velge én spiller til å avslutte en sjanse har du størst sannsynlighet for å overleve om du ber Heung-min Son om å skyte.

Mange ville kanskje valgt Erling Braut Haaland eller en annen spiller fra Arsenal, siden begge disse bøtter inn scoringer om dagen. Men det disse tallene viser er ikke at Haaland eller Ødegaard er dårlige avsluttere. Det viser bare at de trenger litt flere eller større sjanser for å sette ballen i mål enn hva Son og resten av gjengen over har gjort denne sesongen.

Forrige
Forrige

Dennis Hauger flyttet opp til seier

Neste
Neste

Oliver Bearmans store sjanse