Dennis Hauger flyttet opp til seier

viasport

Etter å ha passert målstreken på andreplass i fredagens sprintløp ble Dennis Hauger flyttet opp til førsteplass etter at den opprinnelige vinneren Richard Verschoor ble disket.

I en dramatisk vending ved Jeddah Sprint Race, ble Formel 2-feltet vitne til en rekke dramatiske endringer som kulminerte i en større diskvalifisering etter løpet. Opprinnelig var det Richard Verschoor fra Trident som dominerte løpet etter at han passerte leder Paul Aron på den åttende runden for å sikre det som syntes å være hans fjerde seier i Formel 2. Løpet, fylt med strategiske forbikjøringer og flere besøk fra sikkerhetsbilen, holdt tilskuere på kanten av setet gjennom hele dets varighet.

Løpet startet med at Paul Aron opprettholdt sin pole position, tett fulgt av Richard Verschoor og Campos Racing's Isack Hadjar, med Dennis Hauger fra MP Motorsport som holdt presset bakfra. Konkurransen ble imidlertid raskt intensivert på grunn av en tidlig sikkerhetsbilfase forårsaket av at ART Grand Prix's Victor Martins krasjet ut i sving 2. Denne hendelsen ble snart fulgt av kontakt mellom Andrea Kimi Antonelli og Jak Crawford, selv om begge klarte å fortsette løpet til tross for at Antonelli fikk skade på frontvingen.

Etter hvert som løpet skred frem, utfoldet strategiske forbikjøringer og posisjonskamper seg, spesielt fremhevet av Verschoors avgjørende trekk mot Aron for å ta ledelsen. Hauger viste også sin racingdyktighet ved å avansere til andreplass, forbikjøre Hadjar for den siste pallplassen. Feltet så ytterligere sikkerhetsbilutplasseringer, en på grunn av Amaury Cordeels spinn og en annen etter Juan Manuel Correas kollisjon med veggen, som resulterte i hans uttak.

viasport

Richard Verschoor kom først til mål, men ble senere disket for brudd på det tekniske reglementet

Mot løpets klimaks klarte Verschoor å opprettholde sin ledelse, krysset mållinjen foran Hauger og Aron, med Enzo Fittipaldi og Zane Maloney som avrundet topp fem. De innledende feiringene varte ikke lenge ettersom ettersyn etter løpet avslørte et betydelig teknisk brudd som involverte Tridents biler.

FIA kunngjorde at begge Trident-førerne, Richard Verschoor og lagkamerat Roman Stanek, ble diskvalifisert fra løpsresultatene på grunn av at bilene deres hadde et feil gasspedalprogressivitetskart, en overtredelse av de tekniske forskriftene. Denne dramatiske vendingen fratok Verschoor hans seier, tildelte seieren til Dennis Hauger, med Paul Aron og Enzo Fittipaldi som ble forfremmet til henholdsvis andre og tredje plass.

Denne diskvalifiseringen ikke bare endret podiet, men hadde også implikasjoner lenger ned i feltet, og tillot Invicta Racing's Kush Maini å sikre den siste poenggivende plasseringen. Hendelsen tjener som en sterk påminnelse om den avgjørende rollen teknisk overholdelse spiller i motorsport, og understreker den fine linjen mellom seier og diskvalifisering i den svært konkurransedyktige verdenen av Formel 2-racing.

Forrige
Forrige

Verstappen og Red Bull overlegne igjen

Neste
Neste

Det mest målfarlige laget i Premier League