Andretti bygger for fremtiden

viasport

Andretti Global er i ferd med å ta et ambisiøst skritt ved å utvide til FIA Formel 2 og Formel 3. Dette initiativet er strategisk rettet mot å etablere en robust vei for å pleie amerikansk kjøretalent, med det ultimate målet om å styrke sitt potensielle Formel 1-lag.

Organisasjonens beslutning samstemmer med dens bredere visjon om å øke sin tilstedeværelse i global motorsport, demonstrert ved dens nylige flytting til en ny fasilitet på Silverstone Park. Dette trekket legger ikke bare til rette for veksten av deres F1-prosjekt, men setter også scenen for integrasjonen av deres Formel E-team og potensielt et nytt sportsbilprogram.

Utvidelsen til F2 og F3 er avhengig av godkjenningen av Andrettis Formel 1-inngang. Hvis den blir godkjent, vil disse programmene operere fra det nyinnkjøpte området, som er posisjonert for å bli et sentralt knutepunkt for Andrettis europeiske racingaktiviteter. "Dette kommer til å være hovedsakelig for F1, disse to fasilitetene," uttalte Michael Andretti. "Men vi ønsker også å bringe inn vårt Formel E-team og begynne å integrere det her. Målet vårt er å ha et F3/F2-lag for å støtte F1-laget, og kanskje til og med et WEC-lag. Så vi ønsker å gjøre dette til vårt knutepunkt for racing i Europa. Så mange spennende planer i dette området."

I en sport der tilstrømningen av talent ofte kan være skjevfordelt av finansiell innflytelse—hvor omfattende finansiering urettferdig kan påvirke en førers muligheter—lover Andrettis tilnærming et mer rettferdig konkurransebilde. "Det er ikke bare amerikanske førere, men det vil være en god stige for amerikanske førere, vi kommer fortsatt til å se etter det beste talentet i verden," fortsatte Andretti. Han understreket viktigheten av lik behandling for amerikanske førere, som han mener ofte er i ulempe i internasjonale arenaer. "Her i vårt lag, kommer du til å bli behandlet rettferdig, hele veien opp gjennom systemet og dessuten for oss, vil vi da kunne virkelig vurdere talentet, hvor ekte det er eller ikke. Fordi mange ganger vet du ikke, noen far kan betale for 200 dager med testing og slikt for å få barnet sitt til å se bra ut! Så her vil vi vite hva vi har."

Andrettis strategi understreker et engasjement for å oppdage og utvikle ekte talent. Denne filosofien deles av Andretti Global-partner Dan Towriss, som indikerte at etableringen av F2- og F3-teamene er direkte knyttet til sluttføringen av deres F1-planer. "Det kommer til å være knyttet til å fullføre F1-delen av det, men utvikling av førere har alltid vært et kjennetegn ved Michaels øye for talent. Det er noe som er veldig viktig for ham."

Mens Andretti Global legger frem sine planer, følger motorsportfellesskapet med stor interesse, i påvente av nye muligheter for førere og potensialet for å omforme veiene til auto-racingens toppunkt—Formel 1.

Forrige
Forrige

Dele Alli på bedringens vei: Sikter mot VM 2026

Neste
Neste

Knuste 29 år gammel rekord og jakter Haalands trone