Daniel Ricciardo raskest i FP1

viasport

Daniel Ricciardo gliste etter å ha satt raskeste tid i årets første FP1 // Bilde: Red Bull Content Pool

Formel 1-sesongen 2024 braket i gang på Bahrain International Circuit, hvor Daniel Ricciardo og det nylig omdøpte RB-teamet stjal rampelyset i den første frie treningsøkten.

Med solnedgangen over banen, startet teamene sin første kampanje i 2024 under oppsyn av fans og analytikere, og satte scenen for det alle håper blir en spennende sesong.

Økten startet klokken 1430 lokal tid, med teamene ivrige etter å sende ut sine førere for å teste forholdene på Pirellis medium dekk. Tidlig i økten tok Max Verstappen det foreløpige toppstedet med en tid på 1m 33.535s, og slo Mercedes' George Russell med en liten margin. Til tross for Verstappens klager over "veldig dårlige ned- og oppgiringer," antydet hans prestasjon den intense konkurransen som ventet på griden.

Det var imidlertid Ricciardo som til slutt viste sin dyktighet ved å notere seg for en brennende 1m 32.869s på de myke dekkene, og slo dermed McLaren-duoen Lando Norris og Oscar Piastri, sammen med lagkamerat Yuki Tsunoda. Denne tidlige demonstrasjonen av fart fra Ricciardo og RB-teamet understreket deres ambisjon og effektiviteten av deres sesongforberedelser.

Bak lederne fremsto Fernando Alonso og Aston Martin som de raskeste blant dem som valgte å forbli på medium dekk, og sikret femteplass. De ble tett fulgt av et konkurransedyktig felt som inkluderte Verstappen, Russell, Ferraris Charles Leclerc, og Mercedes' syv ganger verdensmester Lewis Hamilton. Valtteri Bottas, som brukte myke dekk, avrundet topp ti, og demonstrerte feltets jevnt konkurransepregete natur.

viasport

Daniel Ricciardo i aksjon i Bahrain // Bilde: Red Bull Content Pool

Lenger ned på listen så økten en blanding av skjebner. Zhou Guanyu overvant tidlige bremseproblemer for å plassere seg som nummer 15 for Kick Sauber, mens Williams' Logan Sargeant og Alpines Esteban Ocon og Pierre Gasly fylte de påfølgende plassene. Haas, midt i en ledelsesomveltning, sikter mot å vurdere deres langkjøringsfart, med Kevin Magnussen og Nico Hulkenberg som anker opp tidslistene.

Ettersom teamene og førerne analyserer dataene fra FP1, skifter oppmerksomheten til den avgjørende andre treningsøkten planlagt for kvelden. Denne økten, som går fra 1800 til 1900 lokal tid, forventes å tilby en mer nøyaktig representasjon av bilenes ytelse under forhold som ligner de som er forventet for løpet, og setter tonen for helgen og sesongen fremover.

Bahrain-treningsøkten markerer ikke bare begynnelsen på en ny F1-æra, men også scenen for en sesong med intense rivaliseringer, teknologiske fremskritt og strategiske spill. Med team som viser frem sine vinterforbedringer og førere som justerer seg til nyansene i sine maskiner, blir veien til mesterskapet i 2024 allerede brolagt med fart, strategi og spenning.

Forrige
Forrige

Godkjent kvalifisering fra Dennis Hauger

Neste
Neste

Paul Pogba utestengt fra fotball i fire år