Godkjent kvalifisering fra Dennis Hauger

viasport

Det blir to spennende dager med sprintløp og hovedløp for Dennis Hauger, som sikret seg en fin startposisjon for begge løp i dagens kvalifisering.

Den friske åpningen fra den første treningen ble overført til årets første kvalifisering. Dette var aller første gang det var alvor og virkelig press på å kjøre så fort som overhode mulig i de nye Formel 2-bilene, og Dennis Hauger viste tidlig at han blir å regne med i årets sesong.

Og slik bør det også være. Dennis Hauger er den mest rutinerte føreren i Formel 2 med to fulle sesonger bak seg allerede. Nå i sin tredje sesong er det vinn eller forsvinn for nordmannen.

Men han får tøff konkurranse også denne sesongen, selv om startfeltet i årets sesong på papiret ser ut som det svakeste på en god stund. Den aller største utfordreren er briten Oliver Bearman. Allerede i sin første sesong i Formel 2 vant Bearman fire løp, og han endte over Hauger sammenlagt. Oliver Bearman er også reservefører for både Ferrari og Haas i Formel 1 denne sesongen, og er allerede satt opp til å kjøre hele seks fredagstreninger i Formel 1.

Det er også andre som kommer tilbake for sin andre sesong og som forventer å kjempe i toppen i årets sesong. Victor Martins ble nummer fem i fjor og er dermed den som samlet flest poeng av de tolv førerne som deltok i fjorårets sesong. Enzo Fittipaldi og Richard Verschoor endte på plassene rett foran og bak Dennis Hauger, og bak der igjen har vi Zane Maloney og Kush Maini som vil dra nytte av god erfaring fra sin første sesong.

viasport

Også blant nykommerne finner vi noen spennende navn. Aller mest spenning er det knyttet til Andrea Kimi Antonelli. Han hoppet over Formel 3, og er hyppig nevnt som en kandidat til å ta over plassen Lewis Hamilton etterlater seg i Mercedes neste sesong. Også japanske Ritomo Miyata er et spennende navn å følge med på. Han kommer fra en lang rekke meget sterke resultater, og har mye rutine med seg inn til en nykommer å være.

En som ikke hoppet over Formel 3 var Gabriel Bortoleto. Han vant F3-mesterskapet overlegent på første forsøk, og håper å gjøre det samme i Formel 2. De tre forrige som klarte å vinne begge på to år var Oscar Piastri, George Russell og Charles Leclerc. Ikke akkurat ukjente navn for de som følger med på Formel 1 om dagen.

INVICTA-DOBBEL PÅ FØRSTE KVALIFISERING

Årets første kvalifisering ga oss en spennende åpning på sesongen, og det skiller under ett sekund på de 18 første bilene. Fra andre til syvendeplass skiller det under ett tidel!

Raskest av alle var indiske Kush Maini. Han var overlegen og tok pole position med over to tideler ned til teamkompis Gabriel Bortoleto. Deretter fulgte konkurrentene tett som haggel.

  1. Kush Maini, Invicta - 1:41,696

  2. Gabriel Bortoleto, Invicta +0,219

  3. Isack Hadjar, Campos +0,242

  4. Zane Maloney, Rodin Carlin +0,286

  5. Dennis Hauger, MP +0,294

  6. Ritomo Miyata, Rodin Carlin +0,307

  7. Zak O’Sullivan, ART +0,318

  8. Enzo Fittipaldi, Van Amersfoort +0,374

  9. Victor Martins, ART +0,462

  10. Taylor Barnard, PHM +0,511

I Formel 2 snur de rekkefølgen på de ti raskeste fra kvalifiseringen til det første av to løp som kjøres samme helg. Dette er det korte sprintløpet, og her skal altså Taylor Barnard starte først, i pole position. I lørdagens hovedløp starter de i rekkefølgen fra kvalifiseringen. Det betyr at Dennis Hauger starter fra sjette startspor fredag, og femte startspor lørdag.

Dette er absolutt godkjent for nordmannen som tidligere har slitt veldig med kvalifiseringene. Nå har han alle muligheter til å kjempe om pallplasser i begge løp, og på den måten få en sterk sesongstart i jakten på sammenlagtseieren og med det kanskje et sete i Formel 1 i en av de kommende sesongene.

Forrige
Forrige

- Kan bli en ellevill sesong

Neste
Neste

Daniel Ricciardo raskest i FP1