Paul Pogba utestengt fra fotball i fire år

viasport

Paul Pogba har blitt utestengt fra fotball i fire år for doping. Dette markerer potensielt en dramatisk ende for hans turbulente karriere.

Beslutningen kommer etter at Pogba, en verdensmester og en nøkkelfigur for både Juventus og hans tidligere klubb Manchester United, testet positivt på en dopingtest i august i fjor. Pogba testet positivt for DHEA - et stoff forbudt for sine testosteronforsterkende egenskaper.

Pogba, som nærmet seg sin 31-årsdag på tidspunktet for suspensjonen, fant seg under lupen da en rutinemessig dopingtest utført etter Juventus' kamp mot Udinese 20. august viste positivt resultat. Senere analyse av en sekundærprøve bekreftet tilstedeværelsen av DHEA, noe som forseglet Pogbas skjebne til tross for hans og hans juridiske teams ivrige påstander om at inntaket av det forbudte stoffet var utilsiktet. De hevdet at Pogba hadde konsumert stoffet ubevisst gjennom et supplement, et forsvar som til slutt ble avvist av det nasjonale antidopingtribunalet.

Rafaela Pimenta, Pogbas agent, forsvarte kunden sin sterkt, og uttalte, "Det som er sikkert er at Paul Pogba aldri ønsket å bryte en regel." Dette forsvaret gjorde lite for å påvirke tribunalets beslutning, som valgte å pålegge Juventus-stjernen maksimal straff.

Denne sanksjonen setter ikke bare Pogba på sidelinjen fra profesjonell fotball til august 2027, da han vil nærme seg 34 år, men kaster også en lang skygge over hans bemerkelsesverdige karriere. Juventus, i forventning om dommen, hadde allerede degradert Pogba til den laveste lønnstrinnet etter hans foreløpige suspensjon. Klubben forventes nå å avslutte kontrakten hans, noe som ytterligere kompliserer midtbanespillerens vei til forsoning.

viasport

Pogbas retur til Juventus i 2022, etter et seksårig opphold i Manchester United preget av svingende prestasjoner og skader, ble sett på som en hjemkomst. Likevel ble hans andre periode i Torino preget av skader og begrensede opptredener, med dopingskandalen som leverte et potensielt endelig slag mot hans profesjonelle reise.

Rekyleffekten strekker seg utover klubb fotball, med Pogbas strålende internasjonale karriere med Frankrike, fremhevet av en avgjørende rolle i deres verdensmesterskap seier i 2018, nå henger i balansen. Etter å ha tjent 91 landskamper og scoret 11 mål for sitt land, det siste av dem kom i 2022, vil Pogbas fravær bli dypt følt. Frankrikes landslagstrener, Didier Deschamps, uttrykte sin sorg over Pogbas situasjon, og understreket den kumulative effekten av personlige utfordringer og skader på spillerens karriere.

Pogbas suspensjon fungerer som en sterk påminnelse om den fine linjen idrettsutøvere går i deres profesjonelle og personlige liv. Ettersom han forbereder seg på å anke forbudet gjennom Idrettens Voldgiftsrett, følger fotballfellesskapet nøye med, og blir vitner til en saga som understreker kompleksitetene og presset på toppen av verdensfotballen.

Forrige
Forrige

Daniel Ricciardo raskest i FP1

Neste
Neste

Frisk sesongåpning fra Dennis Hauger