Ferrari beholder gullkantet avtale

viasport

Får betalt ekstra bare fordi de er Ferrari

Ferrari ser ut til å beholde sin historiske bonusutbetaling i Formel 1s kommende Concorde-avtale, men beløpet Ferrari mottar blir mye lavere enn tidligere.

Diskusjoner pågår mellom F1-teamene og Liberty Media, sportens eiere, om den nye Concorde-avtalen som trer i kraft fra 2026. Dette dokumentet skisserer de operative og kommersielle rammene for Grand Prix-racing. Nylig ble utkast til vilkår sendt til teamene, noe som markerer neste fase av forhandlingene. Alle parter streber etter en tilfredsstillende avtale.

Den nåværende Concorde-avtalen, som gjelder fra 2021 til 2025, tildeler teamene 50 % av F1s overskudd opp til en viss grense, med en redusert andel dersom inntektene overstiger denne grensen. Med F1s inntekter som oversteg 3 milliarder dollar i fjor, mottar teamene for øyeblikket 45 % av andelen. Ferrari mottar en ekstra historisk utbetaling på grunn av sin unike arv som det eneste teamet som har deltatt i hver sesong siden verdensmesterskapets start.

Under den eksisterende avtalen garanteres Ferrari minst 5 % av den totale premiefondet dersom fondet ikke overstiger 1,1 milliarder dollar. En eskaleringsklausul tillater Ferrari å motta opptil 10 % etter hvert som premiefondet øker, noe som samsvarer med dagens inntektsnivåer.

viasport

Verdt å skåle for! Ferrari får betalt for god ansiennitet.

Kilder indikerer at den nye Concorde-avtalen foreslår å begrense Ferraris bonusutbetaling til 5 %, uansett størrelsen på premiefondet. Denne justeringen betyr at Ferrari fortsatt vil sikre seg en betydelig del av F1s inntekter, men uten den økende bonusen de tidligere har hatt.

Debatten om Ferraris spesialbehandling pågår. Noen konkurrenter mener at behovet for en slik bonus er over, mens andre anerkjenner Ferraris unike bidrag til sporten. Williams-teamets sjef, James Vowles, uttalte: "Ferrari bringer noe spesielt til sporten. Hvis du spør en gjennomsnittlig person hvem de kjenner til i Formel 1, vil Ferrari være et navn som skiller seg ut. De bringer et visst nivå av arv og anerkjennelse til sporten."

Selv om teamene har mottatt utkast til vilkår, forblir de konfidensielle, og teamrepresentanter er tilbakeholdne med å kommentere offentlig. Da Ferrari-teamets sjef, Fred Vasseur, ble spurt om utkastet i Imola, svarte han: "Du vet du kan stille spørsmålet, men jeg vil aldri svare. Nyt å stille spørsmålet, men du vet at jeg aldri vil svare!"

F1s administrerende direktør, Stefano Domenicali, understreket viktigheten av en stabil og langsiktig Concorde-avtale i en nylig resultatkonferanse. "Vi er i prosessen med diskusjon med teamene," sa han. "Det viktigste punktet er å holde situasjonen stabil. Så snart vi kan, vil vi dele det vi kan gjøre. Situasjonen er optimal for å fortsette diskusjonene med teamene for å finne den beste måten å fullføre alt for en sterkere fremtid på lengre sikt."

Forrige
Forrige

Chelsea er villige til å ta risikoen med Maresca

Neste
Neste

Får ikke være med til EM