Blir værende i London

viasport

Timo Werner har signert ny kontrakt som holder han i Tottenham.

I januar hentet Tottenham noe overraskende Timo Werner på lån fra RB Leipzig, med opsjon om å kjøpe han permanent for en beskjeden sum på £15,5 millioner.

Werner ble sendt nesten direkte fra flyplassen til garderoben, og startet sin første kamp kort tid etter avtalen var signert. Debuten kom på Old Trafford mot Manchester United, og han leverte en målgivende pasning til Rodrigo Bentancur i debuten, helt avgjørende for å få med seg ett poeng tilbake til London i kampen som endte 2-2.

Også i den første hjemmekampen ble det en målgivende pasning i 3-2 seieren mot Brentford. Totalen stoppet på 13 kamper i Premier League, hvorav tre av de som innbytter. Det ble to scoringer og tre målgivende. Werner mistet de fem siste kampene i sesongen på grunn av en skade.

viasport

Nå har altså Tottenham valgt å beholde den raske angriperen, men de har likevel ikke følt seg trygge nok på avgjørelsen til at de har valgt å betale ut avtalen. I stedet har de forhandlet frem en forlengelse av låneoppholdet.

Det betyr at Timo Werner skal spille i Tottenham hele den kommende sesongen, og hva som skjer etterpå er fortsatt uvisst. Tottenham beholder opsjonen de hadde på å gjøre avtalen permanent, så om Werner fortsetter å levere målpoeng er det gode muligheter for enda et par sesonger i liljehvitt.

Når lånekontrakten går ut vil Werner bare ha ett år igjen av sin kontrakt med RB Leipzig. Det er foreløpig uvisst om kjøpsopsjonen neste sommer fortsatt vil være på £15,5 millioner eller om Tottenham betaler en sum for å lånet den kommende sesongen som trekkes fra en eventuell kjøpesum.

Tottenham og deres manager Ange Postecoglou vil trenge bredden i troppen neste sesong ettersom de skal ut i Europa i tillegg til hjemlig serie og cuper. Det betyr minst åtte kamper ekstra i grunnspillet til Europa League. Tottenham vil være blant favorittene til å gå helt til finalen i Europa League, så totalt kan det fort bli snakk om ganske mange ekstra kamper på terminlisten sammenliknet med sesongen som akkurat er avsluttet.

Forrige
Forrige

Se opp for Nederland

Neste
Neste

Mbappe forteller hvilken klubb han vil spille for