Bayern Münchens dårlige form er dårlig nytt for Liverpool

viasport

Etter 18 troféer de siste 11 sesongene ser det ut til at Bayern München ikke kommer til å vinne noe denne våren. Det er særdeles dårlige nyheter for Liverpool.

Grunnen er at Bayern München tilsynelatende vurderer en betydelig endring i trenerstaben, med Xabi Alonso identifisert som en potensiell kandidat til å overta roret dersom Thomas Tuchels periode avsluttes tidlig. En lang rekke skuffende prestasjoner har satt Tuchels stilling under lupen, og det snakkes stadig høyere om hans avgang.

Alonso, som for tiden er manager i klubben som er i ferd med å ende seiersrekken til Bayern München, Bayer Leverkusen, ses som et valg for fremtiden. Klubben har et godt øye til den 42 år gamle spanjolen som har en fortid som spiller for Bayern München.

Til tross for forsikringer fra CEO Jan-Christian Dreesen om Tuchels umiddelbare fremtid, tyder mumlingen innad i Bayern på en vilje til å utforske nye retninger, og plasserer Alonso fremtredende på deres radar. Klubbens søk etter stabilitet har til og med ført dem til å vurdere å gjeninnsette tidligere trener Hansi Flick som en midlertidig løsning. Imidlertid har Flicks nylige lite overbevisende periode med det tyske landslaget, spesielt med Bayerns egne spillere, vekket tvil om hans evne til å gjenskape sin tidligere suksess med klubben.

viasport

Xabi Alonso fra hans tid som spiller i Bayern München

Alonsos meritter har vokst siden han tok over Leverkusen i oktober 2022. Hans lederskap forvandlet raskt lagets skjebne, reddet dem fra nedrykksstriden og sikret en respektabel sjetteplass forrige sesong. Hans innsats ble anerkjent med en ny kontraktsforlengelse til juni 2026. I kontrast nærmer Tuchels nåværende kontrakt seg sitt siste år.

Under Alonsos veiledning har Leverkusen blomstret, opprettholdt en ubeseiret rekke i Bundesligaen og etablert et betydelig forsprang over Bayern. Alonso, kjent med de bayerske gigantene fra sine spillerdager (2014-2017) under Pep Guardiola, bringer med seg en rikdom av erfaring og suksess, inkludert tre Bundesliga-titler, en tysk cup og en tysk supercup.

Alonsos navn har også vært knyttet til Liverpool, noe som indikerer hans høye anseelse i treningskretser. Denne interessen fra Bayern understreker deres intensjon om å opprettholde sin dominans i tysk fotball, med mål om en 12. påfølgende ligatittel, til tross for at de for øyeblikket ligger på andreplass med 50 poeng.

Ettersom Bayern München navigerer gjennom denne perioden med usikkerhet, representerer utsikten til at Xabi Alonso tar over roret en blanding av respekt for klubbens strålende fortid og et strategisk trekk mot å sikre dens konkurransefremtid.

Forrige
Forrige

Oliver Solberg vant for andre år på rad

Neste
Neste

Solskjær vil jobbe med Kane - aktuell for Bayern München